01 Ağustos 2015 13:31

CHP heyeti Diyarbakır’da

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyeti, bölgedeki gelişmeleri yerinde incelemek ve kimi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’da.

Partilerinin İl Örgütü binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürsel Tekin, toplumsal barış için çalışacaklarını ifade ederken, HDP’nin kapatılmasını konusunda ise “Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi. Tekin, Ortadoğu coğrafyasında en baştan itibaren var olan sorunlar için tavırlarının net olduğunu ve AKP’nin bunu bildiğini söyledi.

Gürsel, yaptığı konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

13 YPG/YPJ ve HPG’lilere ait cenazelerin günlerdir Habur Sınır Kapısı’nda bekletilmesi konusunda ne düşündüğü sorulan Gürsel, tüm sorunların ivedilikle çözülmesi için çalışma yapacaklarını belirterek, “Bütün sorunların çözümü için, CHP ivedilikle olarak bir komisyonun oluşması için hareket geçer” dedi. “Yangını nasıl söndürebiliriz? Suruç’ta oldu gibi” diyen Tekin, muhalefetin yapabileceklerini sınırlı olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini, ancak barış için çaba sarf etmek istediklerini söyledi.

HDP’nin kapatılması tartışmaları da sorulan Tekin, “Hiçbir siyasi partinin kapanması, bunların yeniden tartışılması kabul edilemez. Demokrasi ayıbıdır. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. CHP olarak bunları reddedeceğiz” dedi. CHP heyetinde Tekin’in yanısıra milletvekilleri Aylin Nazlı Aka, Şenan Sarıhan, Utku Çakırözen ve Zeynep Altıok’ bulunuyor. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Ben çözdüm, babam da çözecek’

SONRAKİ HABER

HDP'ye yönelik saldırıların tümüne takipsizlik verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...