01 Ağustos 2015 12:46

Cumartesi Anneleri: Evlatlarımızı feda etmeye hazır değiliz

Paylaş

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 1995 yılından beri her cumartesi Galatasaray Lisesi önünde buluşan Cumartesi Anneleri 540. haftalarında barış çağrısında bulundu ve Abdurrahman Demir’in akıbetini sordu.

İstanbul Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sezgin Tanrıkulu’nun da katıldığı eylemde konuşan Pervin Buldan, 13 gerilla cenazesinin günlerdir sınırda bekletildiğine dikkat çekerek, “Bu bir insanlık suçudur, aileler cenazelerini bu topraklara gömmek istiyor. Kayıp yakınları olarak buradan hükümete sesleniyoruz, böylesi bir durum hiçbir insanlığa, hiçbir vicdana sığmaz” ifadelerini kullandı.
CHP Milletvekili Sezgin Tanrılulu da, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na seslenerek, “İnsanlığa karşı suç işliyorsunuz, mutlaka yargılanacaksınız. Siz hiç ‘Evlatlarımızı feda etmeye hazırız’ diyen bir anne duydunuz mu? Bizler evlatlarımızı feda etmeye hazır değiliz. Biz savaşın sonuna kadar karşısındayız” dedi.

İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon üyesi Nimet Tanrıkulu, asker, polis gerilla ve sivil ölümleri sebebiyle yaşanan tüm acıyı paylaştıklarını ifade ederek, “Devlet askeri ve siyasi operasyonlarını derhal sonlandırmalı, PKK ateşkesi muhafaza etmelidir” diyerek çözüm ve barış sürecinin devam etmesi gerektiğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Artık susmak ve durmak yok

SONRAKİ HABER

Kadınlar artık birleşmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...