01 Ağustos 2015 12:28

Ev baskınlarıyla gözaltı furyası sürüyor

Paylaş

Türkiye'nin pek çok ilinde bu sabah saatlerinde polis tarafından gerçekleştirilen ev baskınlarında, çok sayıda vatandaş gözaltına alındı.

Eskişehir’de sabah saat 07:00 sularında üniversite öğrencilerinin evini basan polis 12 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler HDP Gençlik komisyonu üyesi olarak seçimlerde aktif çalışma yürütmüş olan kişiler. Avukatlardan alınan bilgilere göre, evlere zorla giren polis öğrencilere silah gösterip kelepçeledi. Gözaltılar sırasında evlerden birinde bulunun bir kadın karşılaştığı muamele karşısında sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Operasyonun nedeni olarak ise, HDP gençlik komisyonu üyesi olan gençlerin YDG-H üyesi oldukları iddiası olarak açıklandı.

Muş’un Bulanık ilçesi Yenimahalle’de oturduğu evin kapısına gelen polisler tarafından gözaltına alınan Fatih Yılmaz adlı genç, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarıldı. Savcı tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Yılmaz, “Örgüte yardım etme” iddiasıyla tutuklandı. Urfa Akçakale’de de yapılan ev baskınında İsmail Denli isimli HDP’li engelli yurttaş gözaltına alındı. Ayağından engelli yurttaşın gözaltı gerekçesi hakkında bilgi edinilmezken, Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

SİİRT'TE 10 KİŞİ SERBEST

Siirt merkez ve Pervari ilçesinde yapılan eş zamanlı ev baskınlarında 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Siirt Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Akan, BDP Pervari eski ilçe Başkanı Temel Özer’in de bulunduğu öğrenildi.

Pervari İlçe Jandarma Karakolu'nda tamamlanan işlemlerinden sonra savcılığa çıkarılan 10 kişi, "örgüt üyeliği"nden tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 10 kişi mahkemece alınan ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.

ERZURUM'DA 8 GÖZALTI

Erzurum Tekman’a bağlı mahallelerde de polis tarafından çok sayıda eve yapılan eş zamanlı baskınlarda 8 kişi gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sığınma evimiz yeniden açılsın

SONRAKİ HABER

Görüyorum, duyuyorum, konuşuyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...