01 Ağustos 2015 05:26

Mavi Ay'ın rengi beyazdı ama manzara görülmeye değerdi

Dünyanın birçok noktasıyla birlikte İstanbul’da da görülen mavi Ay tarihi şehrin güzelliğine güzellik kattı. Dolunay, özellikle İstanbul Boğazı’nda görülmeye değer manzara oluşturdu.

Paylaş

Bir ay içerisinde ayın dolunay evresinin iki kez görülmesi olayı olan mavi Ay, 2012 yılından sonra yeniden meydana geldi. İstanbul’da saat 19.30 sıralarında görülmeye başlayan dolunay, tarihi şehrin güzelliğine de güzellik kattı. Zannedilenin aksine Ay mavi renkte olmasa da özellikle İstanbul Boğazı’nda görülmeye değer manzaralar oluşturdu. İstanbul Boğazı’nı tur tekneleriyle dolaşan turistler eşsiz güzelliğin tadını çıkarttı.

Bundan sonraki ilk mavi Ayı'n 31 Ocak 2018 tarihinde görüleceğini belirten gökbilimciler, sonraki mavin Ay'ın ise 2034 yılında görüleceğini belirtiyor. Gökbilimciler, dolunayın mavi renkte görünmesinin ise dünyada meydana gelen volkanik patlama ve orman yangınlarının neden olduğu toz bulutlarının sebep olduğu ışık kırılmasından kaynaklandığını aktarıyor. Mavi tonlarında görünen dolunay, ilk kez 1883 yılında belirgin şekilde fark edildi. Mavi tonuna en yakın dolunayın ise 1991 yılında görüntülendiği kaydeldi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

TSK, Kandil'de Zergelê köyünü vurdu: 8 sivil yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Haseke tamamen YPG/YPJ ve Suriye ordusu kontrolünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...