31 Temmuz 2015 18:57

ODTÜ öğrencilerine şenlik soruşturması

Paylaş

ODTÜ Rektörlüğü, geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleşen ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliklerinin organizasyonunda yer alan öğrenciler hakkında soruşturma başlattı. 

Tamamen öğrencilerin emeğiyle gerçekleşen şenliğe Rektörlük bu yıl izin vermek istememiş, öğrenci topluluklarının ısrarı ve yaptıkları eylemlerin ardından Rektörlük geri adım atmak zorunda kalmıştı. 

ODTÜ Rektörlüğü, her yıl Mayıs ayında gerçekleşen ve bir gelenek haline gelen Uluslararası Bahar Şenliği'nin süresinin 2 güne indirilmesini istemişti. Şenliğin çağrıcısı Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) ise şenliğin iki günle sınırlandırılmasının, tamamen ücretsiz etkinliklerden oluşan şenliğin fiilen yapılmaması anlamına geldiğini belirterek, tepki göstermişti. Rektörlük ve topluluk arasında anlaşma sağlanamayınca şenliğin iptal olduğu açıklanmıştı. Bunun üzerine şenlik “Alternatifsiz Şenlik” adı altında öğrenci, akademisyen ve üniversite emekçilerinin ortak çabasıyla gerçekleştirilmişti. Öğrencilerin ısrarı karşısında Rektörlük geri adım atmıştı. 

Ancak yaz döneminde şenliğin çağrıcısı UGT'nin eski ve mevcut yöneticileri hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı. 

Soruşturmalarda gerekçe olarak, “öğrenciler tarafından izinsiz sahne kurulması ve sahnenin kaldırılması için gönderilen görevlilere izin verilmemesi, kampuse izinsiz ses sistemi sokulması, kurulması ve müzik yayını yapılması” gösterildi. Öğrenciler duruma tepkili. 

Üniversite yönetimi, geçtiğimiz ay iki Eğitim Sen üyesini banka promosyon görüşmeleri sırasında yaptıkları eylemler gerekçesiyle YÖK Disiplin Kurulu'na sevk etmiş, Eğitim Sen üyelerinin Rektörlük binası önünde yaptığı eylemlerin ardından geri adım atmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da başından vurulmuş bir kadın cesedi bulundu

SONRAKİ HABER

Teleferik açıldığı gün arıza yaptı, vatandaşlar havada mahsur kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...