31 Temmuz 2015 18:39

Çocuklarının cenazelerini isteyen ailelere polis saldırısı

Paylaş

13 YPG/YPJ ve HPG'li savaşçısının cenazelerinin Habur Sınır Kapısı'nda 6 gündür bekletilmesine tepki gösteren ailelere ve yurttaşlara polisin saldırısı devam ediyor. 

Günlerdir Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen 13 YPG/YPJ ve HPG'li savaşçısının cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi tam bir işkenceye dönüşürken, bu duruma tepki gösteren ve çocuklarının cenazelerini isteyen aileler ve onlara destek veren yurttaşlara ise polis ve jandarma saldırısı sürüyor. Başverimli Beldesi'nden Habur Sınır Kapısı'na yürümek isteyen aile bireyleri ile yüzlerce yurttaş, polisin yeniden saldırması sonucu beldede bulunan evlere sığınmak zorunda kaldı. Polis ve jandarma ekipleri sokaklara rast gele biber gazı bombası atmaya devam ediyor.

Öte yandan atılan biber gazı bombalarının düştüğü bir evin bahçesinde yangın çıkarken, yangın yurttaşlar tarafından söndürüldü. Yoğun bir şekilde kullanılan biber gazı nedeniyle onlarca yurttaşın fenalık geçirdiği görülürken, Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Leyla Salman'ın makam aracına da polislerce hedef gösterilerek gaz bombaları atıldı. Araca sıkılan gaz bombalarından birinin aracın arka camından içeri girmesiyle, araç içerisinde bulunan makam şoförü de fenalık geçirdi ve etrafta bulunan yurttaşlar tarafından araçtan çıkarıldı. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Van'da askeri kışlaya bombalı saldırı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da başından vurulmuş bir kadın cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...