31 Temmuz 2015 17:03

The Tıger Lıllıes’den Hamlet yorumu

Paylaş

İngiliz  kabare-punk topluluğu The Tiger Lillies bu kez Shakespeare’in ünlü trajedisi Hamlet’le Ekim’de üç gece İstanbul’da olacak. 

The Tiger Lillies ile ödüllü yönetmen Martin Tulinius yönetimindeki Danimarkalı tiyatro topluluğu Theatre Republique prodüksiyonu “The Tiger Lillies Perform Hamlet”, 15, 16 ve 17 Ekim  akşamları Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak.

GROTESK OPERA İLE HAMLET

Geleneksel yorumlardan çağdaş sahnelemelere kadar çok geniş bir yelpazede çok sayıda topluluğun ve tiyatronun seyirci ile buluşturduğu Hamlet, bu kez tümüyle farklı bir yorumla sahneye taşınıyor. Çingene müziği ve operayı alışılmadık tarzlarıyla birleştirmeleriyle tanınan The Tiger Lillies ile Danimarkalı tiyatro topluluğu Theatre Republique, Shakespeare’in ünlü trajedisi Hamlet’i “Grotesk Opera” yorumuyla sahneye taşıyacak. 

Müziğin, çağdaş sirkin, kuklaların ve güçlü video görüntülerinin yer aldığı “The Tiger Lillies Perform Hamlet”, izleyenlere benzersiz bir müzikal tiyatro deneyimi yaşatacak. 

1989 yılında Martyn Jacques tarafından kurulan The Tiger Lillies, teatral müzikleri ve kışkırtıcı sahne şovlarıyla kısa sürede alternatif kabarenin yaratıcıları olarak adını duyurdu. Akordeonu ve etkileyici sesiyle Martyn Jacques, David Byrne’ün “davulun James Joyce’u” olarak tanımladığı Adrian Huge ile kontrbasla harikalar yaratan Adrian Stout’tan oluşan ekip, bugüne dek 35’e yakın albüme imza attı, The Gorey End (2003) adlı albümüyle Grammy adayı oldu. Birçok sanatçıyla iş birliği yapan The Tiger Lillies, sirk sanatçılarından avangart fotoğrafçılara, deneysel dansçılardan kukla tiyatrolarına ve klasik müzik topluluklarına kadar çok farklı disiplinlerden isimlerle sahne şovları hazırlıyor. Ekip, Shockheaded Peter müzikaliyle iki Olivier Ödülü’nün de sahibi oldu. Topluluk, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında Salon’a konuk olarak unutulmaz üç konser vermişti. 

“The Tiger Lillies Perform Hamlet” için Biletler 6 Ağustos’ta Satışta. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çatak'ta şiddetli çatışma

SONRAKİ HABER

Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera: Türk Sineması dikkatimizi çekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...