31 Temmuz 2015 15:42

Fotoğraftan delil yarattılar

Paylaş

Demokrasi güçlerine yönelik sindirme operasyonlarına dönüşen polis baskınlarında gözaltına alınanların bir bölümünün adliyedeki işlemleri sona erdi. 

Operasyonların hedefi olan bir diğer merkez Antalya’da ise 27 Temmuz’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Ferhat Kaya ve Mesut Özcan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Tutuklama gerekçeleri ise skandal nitelikte. Avukat Hakan Evcin, Kaya’nın yaşamını yitiren PKK’li bir akrabasının fotoğrafını evinde bulundurduğu,  Özcan’ın ise telefonunda bulunan resimlerden dolayı tutuklandığını ifade etti. Öte yandan Kaya ve Özcan’ın tutuklanması ile Antalya’da tutuklananların sayısı 5’e yükseldi.Hatay’da ise 24 Temmuz günü yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan Recep Kaya çıkarıldığı mahkemece “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Kaya’yla  birlikte Hatay’da tutuklananların sayısı 6’ya yükseldi. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 28 Temmuz’da araçları durdurularak gözaltına alınan  Devran Bor da hakkında açılan bir davadan onaylanmış cezası bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Yine, 29 Temmuz sabahı yapılan ev baskınlarında gözaltına alına Abdurrezak Kameri de “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Antep’te 28 Temmuzda yapılan  ev baskınlarında gözaltına alınanlardan 3’ü daha tutuklandı. Böylece Antep’te tutuklananların sayısı 14’e yükseldi. 

Siirt’te önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 10 kişiden 3’ü de “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Bursa’da da önceki gün YDG-H  üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden  5’i de, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında HDP’li yöneticilerin de bulunduğu belirtildi. Öte yandan Bursa’da son bir hafta içerisinde düzenlenen operasyonlar kapsamında  tutuklananların sayısı 19’a yükseldi.

HDP İLÇE EŞ BAŞKANI GÖZALTINDA

24 Temmuzda başlayan operasyonlar kapsamında polisin ev baskınları sürüyor. Dün  HDP Iğdır Merkez İlçe Eşbaşkanı Fincan Güngör, evine baskın yapan polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi bilinmeyen Güngör, Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Polisten ‘kafanıza sıkacağız’ tehdidi

SONRAKİ HABER

Hasta yatağında gözaltına aldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...