31 Temmuz 2015 15:38

Polisten ‘kafanıza sıkacağız’ tehdidi

Paylaş

Urfa ve ilçelerinde şimdiye kadar yapılan operasyonlarda 72 kişi gözaltına alınırken, 24’ü tutuklandı. Gözaltı sırasında 1990’lı yılları aratmayan işkencelere maruz kalan gençlerden Ömer Akpolat, başına siyah poşet geçiren polislerin “Kendi elimizle seni İŞİD’e teslim edeceğiz. Git partideki herkese, tüm gençlere söyle bundan sonra sizi gözaltına almayacağız. Sokakta kafanıza sıkacağız” diye tehdit ettiğini iddia etti.

DİHA’ya konuşan Ömer Akpolat, 25 Temmuz’da Urfa merkezdeki evinin basıldığını, 28 Temmuz’da ise  Suruç yolunda bulunduğu araçtan indirilerek insanlık dışı uygulamayla gözaltına alındığını aktardı. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde başına siyah poşet geçirilerek bir odaya alındığını söyleyen Akpolat, içeriye giren polislerin “Soracağımız sorulara cevap ver. Yoksa ya seni öldüreceğiz ya da aşağı atıp intihar etti diyeceğiz”  dediğini iddia etti.

Polislerin kafasına siyah dayayarak ajanlık dayatmasında bulunduğunu da söyleyen Akpolat,  polislerin “Kendi elimizle seni İŞİD’e teslim edeceğiz” dediğini de aktardı. HDP’nin kriminalize edilmek istendiğini söyleyen Akpolat, “Polisler devlet avukatını istersem serbest kalacağımı söylediler. Ben parti avukatı Faruk Yaygın’ı istedim. Son olarak ‘Git partide ki herkese, tüm gençlere söyle bundan sonra sizi gözaltına almayacağız. Sokakta kafanıza sıkacağız’ dediler. Şimdi sokakta yürürken korkuyorum.  Bir araba yanımdan geçince kafama sıkacaklarını düşünüyorum.”  Akpolat ayrıca 8 ay önce yapılan basın açıklamaları dayanak yapılarak, Ceylanpınar’da öldürülen polislerin faili olmakla suçlandığını da söyledi. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da emniyette levyeli işkence

SONRAKİ HABER

Fotoğraftan delil yarattılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa