31 Temmuz 2015 15:33

Diyarbakır'da emniyette levyeli işkence

Paylaş

Diyarbakır Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ifadesi alınmak üzere çağrılan Sedar Yavuz isimli gence, polisler tarafından saatlerce işkence yapıldığı ileri sürüldü. İddiaya göre levyeyle polisler  tarafından öldüresiye dövülen Yavuz’a sağlık ekiplerinin tıbbi müdahalede bulunmasına da engel olundu. Vücudundan yüzde 70’inde kırıklar oluşan ve  hastanede tedavi altına alınan Yavuz, polislerden şikayetçi olacağını söyledi. 

Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından önceki gün sabah saatlerinde ifadeye çağrılan Serdar Yavuz, emniyette kendisine “Pis terörist” diye hakaret eden 20’den fazla polisin şiddetine maruz kaldığını anlattı. Polislerin “Şehitlerimiz ölmüş, siz teröristler sokakta geziyorsunuz” diyerek şiddet uyguladığını belirten Yavuz, daha sonra bodrum katına atıldığını anlattı. Bodrum katına gelen polislerin “Kahrolsun teröristler” diyerek şiddet uygulamaya devam ettiğini  aktaran Yavuz, her “ah” dediğinde yumruklandığını söyledi.

‘LEVYE İLE DÖVDÜ’

Ardından yaklaşık 30-35 kişiden oluşan özel hareket timinin geldiğini belirten Yavuz, bu kişilerin levye ile kendisini dövdüğünü ve her vurma esnasında “Bu şehidimiz içindir” dediklerini kaydetti. Bir saat boyunca kanlar içinde yerde yattığını dile getiren Yavuz, tıbbi müdahale için gelen sağlık personelinin de engellendiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Hemşire geldiğinde polislere, ‘Bana yardımcı olun’ dedi. Ancak polisler ‘Biz örgüt mensubuna yardımcı olmayız’ dedi. Ben de konuşamıyordum, zaten her yerim kan revan içinde şişti ve ayağım kırıktı.” 

Daha sonra dışarıdan birinin gelip hemşireye yardım ederek kendisini sedyeye aldığını kaydeden Yavuz, şiddetin sedyedede devam ettiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Sedyeye beni aldığı gibi atması bir oldu. Ambulanstaki hemşireyi dışarı çıkartıp, beni sedyede dövmeye başladı. ‘Umarım seni sabaha görmeyiz, ölürsün. Bizim için bir kişide bir kişidir’ dedi.” Hastaneye getirildiğinde şuurunun kapalı olduğunu aktaran Yavuz, vücudunda yüzde 70 kırık olduğunu ve kırıklardan dolayı hastaneden sağlık raporu aldığını söyledi. İyileştikten sonra ilgili polisler hakkında şikayet dilekçesi vereceğini belirten Yavuz, polislerin bir kısmını yüzleri boyalı ve kapalı olduğu için tanımadığını söyledi. Yavuz yaşadıklarını, “Benim oradan çıkmam bile bir mucize” diyerek özetledi. (Diyarbakır/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Maden ocağında göçük: 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Polisten ‘kafanıza sıkacağız’ tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...