31 Temmuz 2015 13:33

Dedelerinin suç duyurusunda bulunduğu 2 kızkardeş korumaya alındı

Paylaş

Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Elmalı İlçesi'nde okuldan alınıp zorla evlendirilmek istenen 13 ve 15 yaşındaki kız kardeşlerin dedesinin suç duyurusu üzerine, iki kardeşi hukuki süreç tamamlanana kadar koruma altına aldı. Savcılığın talebi üzerine mahkeme çocuklar için ihtiyati tedbir kararı çıkarttı.

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde yaklaşık 10 yıl önce anneleri vefat eden 13 yaşındaki F.E. ve 15 yaşındaki G.E.'nin Elmalı Anadolu Lisesi'nde okurken, babaları ve üvey anneleri tarafından okuldan alınıp nişanlandırıldıkları ve evlendirilmek istendiklerine dair kızların dedesi Mehmet Emer Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, savcılık koruma kararı için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, iki kız kardeş için ihtiyati tedbir kararı aldı. Mahkemenin kararı üzerine kız kardeşler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri tarafından baba ve üvey anneleriyle kaldıkları evden alındı. 

HUKUKİ SÜREÇ TAMAMLANANA KADAR KORUMA ALTINDA 

Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, iki kızkardeşin mahkeme kararı üzerine Antalya'da Çocuk İlk Kabul ve Müdahale Birimi'ne getirildiklerini söyledi. Savcılık Çocuk İzleme Merkezi'nde gerekli çalışmaların devam ettiği ve ayrıca Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde de çocuklara yönelik çok boyutlu bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Çalışkan, soruşturmaya uygun hizmet modeli belirleninceye kadar çocukların koruma altında ve Çocuk İl Kabul ve Müdahale Birimi'nde misafir edileceklerini dile getirdi. 

Devlet koruması altına alınan iki kardeş, soruşturma tamamlanana kadar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde tutulacak. Kardeşler, çocuk izlem merkezine yönlendirilecek ve gerekirse psikiyatrik, jinekolojik tetkik gerçekleştirilecek. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

BES, toplusözleşme çalışmalarını hızlandırdı

SONRAKİ HABER

Altın Koza Ümit Ünal’a emanet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...