31 Temmuz 2015 12:56

Asansör sıkıntısı hastaları bezdirdi

Paylaş

Çankırı Devlet Hastanesine gelen hasta ve hasta yakınları, asansör çalışmadığı gibi teknik problemler ve personel yetersizliği yüzünden yeterli sağlık hizmeti alamadıklarını söylüyor.

İnşaatı TOKİ tarafından yapılan, geçici kabulü olmadığı halde mahalli idareler seçimleri öncesinde Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas tarafından 8 Mart 2014 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Çankırı Devlet Hastanesinde yüklenici firma ile TOKİ arasındaki anlaşmazlıktan dolayı eksikliklerin giderilemediği öne sürülüyor. Hastaneye giden hasta ve hasta yakınları, asansörlerin çalışmamasından dolayı mağdur olduklarını belirtiyor. Asansör girişinde yer alan, “Teknik arızadan dolayı merdivenleri kullanmanız rica olunur. İçeride kalırsanız 3006 ve 30216’yı arayabilirsiniz” notu dikkat çekiyor.

Çankırı Devlet Hastanesinde bel fıtığından ameliyat olan 74 yaşındaki Hafize Özkan’ın yakınları, asansörler çalışmadığı için mağdur olduklarını belirtti. Hafize Özkan’ın kızı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Asansörler çalışmadığı için mağduruz. Refakatçi olarak babam da geldi, iki kat aşağıya inip çıkıyor. Kendisi zaten felçli, Alzheimer hastası, annemin ameliyatından sonra da bir karışıklık oldu. Bizi ortopediye yatıracakları yerde fizik bölümüne yatırdılar. Orası olmadı, tekrar sedye ile başka bir bölüme geçirildi. Zaten hasta bakıcı yok. Ameliyattan çıkan bir hastanın tek başına hasta yatağına yatırılması imkansız. Benim 80 yaşındaki babama söylüyorlar, ucundan tut diye, benim babam nasıl tutacak ya da ben nasıl tutacağım?”

İki gündür hastanede asansör olmadığını söyleyen başka bir hasta yakını da “Asansör olmadığı için beyin cerrahine yatırılması gereken annem şu an ortopedide yatmak zorunda, ameliyathane bu katta olduğu için” dedi.

İddialara yönelik açıklama yapan Çankırı Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Abdullah Yemişenözü ise “Asansörlerimizde bir sıkıntı başladı. Ustalar çalışıyor, sorunu daha çözemediler. TOKİ ve inşaat firmasını aradık. Daha geçici kabul raporu yapılmadığı için inşaat firmasında şu an inşallah sorunu çözecekler, böyle bir sıkıntımız var” dedi. (Çankırı/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Komşusu ile kızını öldürdü

SONRAKİ HABER

Barzani: Sürecin sona ermesinde Erdoğan kadar PKK'nin şahin kanadı da sorumlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa