31 Temmuz 2015 12:38

Karaburun’da RES’lere karşı mücadele bitmiyor

Paylaş

Yarımada bölgesinin en önemli yaşam alanları arasında yer alan Karaburun’da halkın RES’lere karşı başlattığı mücadele gün geçtikçe artarak devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda bir davada kazanarak RES’çilere geri adım attıran Karaburun halkı, bu sefer de başka bir RES projesini de mahkemeye taşıdı.

Ayen Enerji A.Ş.’ne ait Mordoğan RES Projesi kapasite artışına bakanlık tarafından verilen ÇED Raporu’nun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açan Karaburun halkı, tesisin durdurulması istedi. Şirketin Haziran ayında Mordoğan’da düzenlediği halkın katılım toplantısını protesto eden ve katılmayan vatandaşlar, itirazlarını yargıya taşıma kararı aldı.

YERLEŞİM YERİNE 150 METRE MESAFEDE

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karaburun Kent Konseyi projenin, en yakın yerleşim yerine 150 metre mesafede konumlandırılan türbinle, bu güne kadar bir yerleşim yerine en yakın konuşlanmak istenen türbin mesafesi olarak tarihe geçtiğini ifade etti. Zeytinlikler, bağ ve bahçeler bulunan Mordoğan Köyünü, içine alan projede türbinlerin  Mordoğan merkezinin 640 metre yakınında, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilen değirmen yapılarına da yaklaşık 75 metre mesafede olduğu belirtildi.
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da 'Jurassic Park’a dava açıldı

SONRAKİ HABER

Bahçelievler'de saldırıya uğrayan kadın ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...