31 Temmuz 2015 12:24

Adana'da 'Jurassic Park’a dava açıldı

Paylaş

Adana'nın sahip olduğu sınırlı yeşil alanlardan biri olan Çukurova İlçesi 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan Doğal Park-2’ye yapılmak istenen “Jurassic Park”a karşı dava açıldı. Mahalle sakinleri adına davayı açan avukat Sevil Aracı, çevre sakinlerinin arazilerinden kesinti yapılarak oluşturulan parkın özel şirkete devredilmesinin hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

ÖNCE BAKIMSIZ BIRAKTILAR SONRA SATTILAR

Dava açmak için Eski Adliye önünde bir araya gelen mahalle sakinleri ve yaşam alanı savunucuları burada basın açıklaması gerçekleştirdi. 100. Yıl Mahallesi Doğal Parkı Koruma halk Girişimi adına konuşan Şadiye Yeşiltepe, 82 bin metre kare park alanının yarısından fazlasının dikenli tellerle bölündüğünü belirterek “Yeşil alanımızın bizden alınarak özel şirkete kiraya verilmesine karşıyız” dedi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü binasının da içerisinde bulunduğu parkın belediye seçimlerinden sonra bakımsız bırakıldığını, halkın buradan kasıtlı olarak uzaklaştırıldığını ifade eden Yeşiltepe, Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin’e seslenerek “Siz seçilmiş yöneticiler olarak oranın bakımı ile mükellefsiniz. Parklar belediyenin mülkiyetinde değildir. İstediğiniz gibi alıp satamazsınız, kiraya veremezsiniz” dedi.

Avukat Sevil Aracı, çevre sakinlerinin arazilerinden kesinti yapılarak oluşturulan park alanının özelleştirmeye dönmesinin ve girişinin paralı hale getirilmesinin davalarının dayanaklarından olduğunu söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lice’de yaşam alanları yok edildi

SONRAKİ HABER

Karaburun’da RES’lere karşı mücadele bitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...