31 Temmuz 2015 11:37

Batı Şeria’da 18 aylık bebek yakılarak öldürüldü!

Paylaş

Filistin Batı Şeria’da Yahudi yerleşimcilerin düzenlediğinden şüphelenilen kundaklama olayları yaşandı. Kundaklanan bir evin içinde kalan 18 aylık bebek yanarak yaşamını yitirdi. Kundaklama olayları İsrail Yüksek Mahkemesi’nin, Batı Şeria’daki 300 yeni yerleşim yerine onay vermesinin ardından geldi.

Bugün Batı Şeria’da iki eve İsrailli yerleşimciler tarafından yapıldığı şüphelenilen 2 kundaklama saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 18 aylık bir bebek yaşamını yitirirken 4 aile üyesi de yaralandı.

BEBEKLERİNİ KURTARAMADILAR

Filistinli güvenlik yetkililerine göre, İsrailli yerleşimciler olduğundan şüphelenilen dört yerleşimci gece köye girdi ve girişteki evi kundakladı. Saldırı gerçekleştiği esnada tüm ailenin evde uyuduğu ifade edildi. Görgü tanıkları anne ve babanın evin kundaklanmasıyla büyük çocuklarını da alarak kaçtıklarını, ancak bebeklerini kurtaramadıklarını ifade etti.

DUVARDA İNTİKAM YAZISI

Evin yakınlarında fark edilen bir duvar yazısında ise İbranice ‘İntikam’ yazıldığı görüldü. Kundaklama olayında yakınlardaki bir diğer evin de hasar gördüğü belirtiliyor.

Saldırıların gerçekleştiği Nablus bölgesi yakınlarındaki Duma köyünde gerilim, İsrail’in 300 yeni Yahudi yerleşiminin yapılacağı kararından sonra arttı. İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon saldırıları "terör saldırısı" olarak niteledi.  İsrail Emniyeti sözcüsü Luba Samri, “Milliyetçi hislerle gerçekleştirilmiş bir saldırı olduğundan şüpheleniyoruz” dedi. İsrail Savunma Güçleri’nden yapılan yazılı açıklamada ise “İlk belirlemelere göre şüpheliler günün ilk saatlerinde köye geldi ve evleri kundaklamaya başladı. Evlerin duvarlarına da spreylerle birtakım mesajlar bıraktılar” dendi. Şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldığı da belirtildi.

SALDIRILARDAN İSRAL SORUMLU

Filistin Kurtuluş Örgütü kundaklama saldırılarından  İsrail’i sorumlu tuttuğunu açıkladı. FKÖ yetkilisi Saib Erekat yaptığı açıklamada. “Bizler bu vahşice işlenmiş suikasttan İsrail Hükümetini sorumlu tutuyoruz. Bu durum yeni Yahudi yerleşim kararının bir sonucudur” dedi.

YENİ İŞGAL KARARI

İsrail hükümeti geçtiğimiz günlerde Batı Şeria’da 300 yeni yerleşim yeri inşa edeceğini açıkladı. İsrail Yüksek Mahkemesi’nin, Batı Şeria’daki Beit El adlı Yahudi yerleşim yerindeki iki binanın yıkılması kararı almasının ardından, İsrail hükümetinin, Batı Şeria’da 300 yeni yerleşim yerine onay verdiği bildirildi. İsrail’de Yahudi Evi Partisi lideri ve Eğitim Bakanı Neftali Bennett, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin, Ramallah kenti yakınındaki Beit El yerleşim biriminde 300 yeni konut inşasına onay verdiğini belirtti. Bennett, yeni konutların inşasına verilen onay nedeniyle Başbakan Netanyahu’yu tebrik etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Saray için Türkiye'nin evlatları kurban ediliyor'

SONRAKİ HABER

8 aydır bitmeyen yolu trafiğe kapattılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...