31 Temmuz 2015 10:15

Mısır: Türkiye'nin IŞİD'e yardımını kanıtlayabiliriz

Paylaş

ABD'de yayımlanan Washington Times’da yer alan haberde, Kahire yönetiminin Ankara’yı Sina Yarımadası’nda faaliyet gösteren IŞİD militanlarına destek vermekle suçladığı iddia edildi.

Haberde yer alan bilgilere göre; bir Mısır dışişleri yetkilisi Türkiye’nin Sina’daki IŞİD uzantısı Ensar Beyt El Makdis örgütünü desteklediğini kanıtlayabileceklerini iddia etti. Yetkilinin, “Ensar Beyt El Makdis’in Türk hükümetinin ile bağlantılı olduğuna dair elimizde kanıt var. Türklerin Müslüman Kardeşler ile Hamas’a verdiği destek de cabası” dediği belirtildi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, “Uzun zamandır bölgedeki tüm ülkelere IŞİD tehdidine karşı önlem almaları çağrısında bulunuyoruz, ancak maalesef Türkiye’de durum başka” dedi.

Mısır’da yayınlanan el Tahrir gazetesi, 23 Temmuz sayısında, MİT adına faaliyet gösterdikleri öne sürülen ve Sina’da ele geçirilen dört IŞİD üyesinin isim ve fotoğraflarını yayınlamıştı. Gazete biri Türkiye vatandaşı olduğu ileri sürülen bu kişilerin MİT adına çalıştığını da iddia etmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP, AKP ile IŞİD ilişkisinin araştırılması için Meclis Araştırması istedi

SONRAKİ HABER

İran'da bir kadına tecavüz eden 3 kişi halka açık alanda idam edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...