31 Temmuz 2015 03:56

Protestolarla geri çekilen tasarı, işçiler dağılınca parlamentodan geçti

Bosna'da işçilerin eylemiyle geri çekilen tasarı, eylemin sona ermesi ve işçilerin dağılmasından sonra olağanüstü toplanan Meclis'e yeniden getirilerek kabul edildi.

Paylaş

Bosna Hersek Federasyonu'nda işçilerin, birçok haklarını tırpanladığı için karşı çıktıkları yasa tasarısına karşı kazandıkları zafer kısa sürdü.

Bosna Hersek Federasyonu Meclisi, işçilerin büyük tepkisini çeken çalışma koşullarına ilişkin tasarıyı, dün işçilerin son yıllarda yaptıkları en büyük protesto eylemleri karşısında, önce hükümete geri yolladı. Ancak, Federasyon Meclisi, işçilere ait yasa tasarısını hükümete geri yollamasından bir iki sat sonra, işçilerin eylemlerini sonlandırıp dağılmalarının ardından, akşam satlerinde, Genel Kurulu olağanüstü topladı.

Federasyon Meclisi'nin olağanüstü toplantısında yapılan kısa bir görüşmenin ardından geçilen oylamada, işçilerin çalışma koşullarında birçok yeni düzenlemeyi içeren tasarı kabul edilerek yasalaştı.

Kendilerini aldatılmış hiseden işçiler bu karar üzerine yeniden Meclis binası önünde toplanarak, içeriye zorla girmeye çalıştılar. Bu sırada, polisle işçiler arasında kısa süren arbede yaşandı. Kızgın işçiler meclis binasına giremeyince, Saraybosna anayolunu kapattılar. Gün boyunca protesto eylemleri düzenleyen işçiler gece satlerinde kapatıkları yoldan çekildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı: 2'si polis 4 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Everton, Stones için direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...