30 Temmuz 2015 17:54

İzmir'de Kürt mahallelerine polis tacizi

Paylaş

İzmir’de Kürt yurttaşların yoğun olduğu Çimentepe, Kadifekale, Mevlana, Limontepe ve Yamanlar gibi mahallelerde  polisin sokak başlarında ve kahvehanelerde keyfi bir şekilde kimlik kontrolü yaptığı öne sürüldü.

İddiaya göre 27 Temmuz gecesi Konak Çimentepe Mahallesi’nde bulunan bir kahvehaneye kimlik kontrolü için giren polisler, açık olan televizyonda Sterk Tv’nin izlendiğini fark edince kanalın kapatılmasını istedi. Kahvehanede bulunan vatandaşların buna karşı çıkmaları üzerine ise yurttaşlarla polisler arasında kısa süreli gerginlik de yaşandı. DİHA’ya konuşan yurttaşlar polislerin “Doğu’da elektrik parasını ödemiyorsunuz burada gelip teröristlerin kanalını izliyorsunuz” dediklerini aktardı. 

Yurttaşlardan Aziz Alpboğan, mahallede iki kişinin yan yana gelmesi halinde polisin gelip kimlik sorduğunu aktararak“Devrimci, demokratların ve HDP’lilerin üzerinde özellikle bir baskı var. Bizi siyasetten uzaklaştırmak istiyorlar” diye konuştu. Yurttaşlardan Hamit Tunç ise polisin gençleri tahrik etmek istediğini ifade etti. Artık barış istediklerini söyleyen Tunç,  “Onlar başından beri savaş istiyordu. Hala da savaş istiyorlar. Evlerimizi basılıyorlar, kimliklerimizi kontrol ediyorlar. Evleri yıkıp döküyorlar” diye konuştu. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de Barış Bloku kurulması çağrısı

SONRAKİ HABER

Facebook paylaşımına tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...