30 Temmuz 2015 17:44

Sağlık emekçileri: İktidarınız uğruna anaları ağlatmayın

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şubesine bağlı sağlık emekçileri, çoğunluğu genç 31 kişinin katledildiği Suruç Katliamını ve geçici AKP hükümetinin savaş politikalarını protesto etti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde dün  yapılan eylemde sık sık “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “Emekçiler, savaş istemiyor” sloganları atıldı.

Burada konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, sağlık emekçilerinin bu ülkenin gençlerinin, askerinin, polisinin ölmesini istemediğini belirterek , “Yine kan yine gözyaşı. Gözü dönmüş tecavüz ve katliam çeteleri ülkenin her yerinde cirit atarken, geçici hükümet saldırılarını kendisine muhalif olan çevrelere yöneltmiştir. Bunun sonucunda bu ülkenin yoksul emekçi halk kesimlerinin, asker, polis, sivil vatandaş veya muhalif örgütlerin üyesi gençler ölmektedir” diye konuştu.

Emekçilerin savaş değil barış istediğini vurgulayan Erol, “Kirli seçim ve oy hesapları hiçbir insanımızın canından kıymetli değildir. Savaşlarda hep biz ölürüz, hep işçiler emekçiler ölür. Yoksullaşırız ama bizleri kirli savaşlarına gönderenler sefa içinde yaşamaya devam ederler. Bizler sağlık emekçileri, terörün, şiddetin her türlüsünün karşısında duracağımızı öldürmeyi seçenlere karşı yaşatmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Anaların ağlamaması için siyasileri göreve çağırıyoruz” diye devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir emek ve meslek örgütleri: Geç olmadan silahlar sussun

SONRAKİ HABER

Mersin’de Barış Bloku kurulması çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa