30 Temmuz 2015 17:40

İzmir emek ve meslek örgütleri: Geç olmadan silahlar sussun

Paylaş

İzmir’de emek ve meslek örgütleri, polis operasyonları, IŞİD’in eylemleri, sınır ötesi operasyonlara değinerek  “AKP hükümeti ülkemizi bataklığa sürüklüyor, bunu bugün durdurmalıyız. Yarın çok geç olmadan silahlar sussun. Barış hemen şimdi” dedi.

Mimarlık Merkezi’nde dün düzenlenen basın toplantısında konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, AKP’nin yükselen milliyetçi dalgayla tek başına iktidara gelmenin hayalini kurduğunu söyledi. AKP’nin, yetkisiz olarak sürdürdüğü görevi sırasında ülkeyi bir iç savaş girdabına sokacak kararları ardı ardına uyguladığına vurgu yapan Sarı, “Bizzat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönlendirildiği aşikar olan savaş çığırtkanlığının ve çözüm sürecinin sona erdirilmesinin sonucunda 30 yıldan bu yana çektiğimiz acılar tekrar bizlere yaşatılmaya başlandı. Bizler, yaratılan bu çatışmalı sürecin tamamının yetkisiz AKP hükümeti tarafından oluşturulan provokasyonlardan ibaret olduğundan eminiz. AKP, gençlerimizi ölüme yollayarak, şehit cenazelerinin yükselteceği milliyetçi dalgayla tek başına iktidar olmanın hayallerini kuruyor” diye konuştu. 

IŞİD’le mücadelenin de AKP’nin tek başına iktidarı için algı operasyonu olduğunu vurgulayan Sarı, AKP’nin IŞİD’e lojistik destek verdiğinin tüm dünya tarafından bilindiğine vurgu yaptı. Çatışmaların yanısıra kimsenin bir türlü anlam veremediği biçimde aydın ve demokrat kesimlere karşı bir cadı avı da başlatıldığını söyleyen Sarı, “Bütün bunların, AKP’nin tek başına iktidar olması amacı doğrultusunda bir algı operasyonu olduğunu artık herkes biliyor” diye konuştu. Barış çağrısında bulunan Sarı, “Başta AKP hükümeti olmak üzere tüm çatışma ortamını besleyen taraflara, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz. AKP hükümeti ülkemizi bataklığa sürüklüyor, bunu bugün durdurmalıyız. Yarın çok geç olmadan silahlar sussun. Barış hemen şimdi” dedi.

‘MHP DE MEMNUN’

TMMOB İKK Genel Sekreteri Melih Yalçın da, gazetecilerin terör olaylarıyla ilgili meclis araştırmasının AKP ve MHP oylarıyla TBMM’de reddedilmesini nasıl değerlendiğini yönündeki sorusunu, “Seçim sonrası yapılanlara baktığımızda MHP’nin ‘HDP ile biraraya gelemeyiz’ sözlerinden AKP ile birlikte hareket edeceğini anlamıştık. Bu birliktelik koalisyona döner mi bilemeyiz. Buna benzer birlikte hareketliliği bundan sonraki süreçte de göreceğimize inanıyoruz. Milliyetçi dalga operasyonundan MHP de memnun. Bu süreci birlikte yönlendiriyorlar” dedi.  (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

30 TL için ter döküyorlar

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri: İktidarınız uğruna anaları ağlatmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...