30 Temmuz 2015 16:46

Boğaziçi Üniversitesi Barış Bloku kuruldu

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP'nin savaş politikalarına karşı Boğaziçi Üniversitesi Barış Bloku'nu kurdu. 

Kuzey Kampüsü önünde bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP'nin savaş politikalarına ve onun son süreçte devreye koyduğu tutuklama, sansür ve askeri operasyonlarına karşı Boğaziçi Üniversitesi Barış Bloku'nu kurdu. "AKP savaş istiyor barışı biz inşa edeceğiz" pankartı açan öğrenciler, "Yaşasın halkların kardeşliği", "AKP elini Rojava'dan çek" ve "Suruç şehitleri ölümsüzdür" sloganları attı.

Burada öğrenciler adına açıklama yapan öğrencilerden Derya Barış, geçici AKP hükümetinin içine girdiği krizi halklara dönük baskı ve saldırılarla, savaşla çözmeye çalıştığını ifade ederek, "2013 Diyarbakır Newroz'unda devlet ve Kürt Özgürlük Hareketi'nin karşılıklı aldığı ateşkes kararıyla başlayan çözüm süreci bugün durmuş, darbelenmiştir. Sivil siyasetin önü kapatılmış, yine silahların konuştuğu bir kaos ortamı oluşturulmuştur" dedi. Barış, AKP'nin 7 Haziran öncesi Çözüm Süreci'ne oy kaygısıyla yaklaştığını ve seçimlerden aldığı yenilgiyi hazmedemeyerek 'sürecin bana faydası olmayacaksa neden devam ettireyim?' şeklinde hareket ederek sivil siyasete darbe yaptığını vurguladı.

İnsanlık düşmanı IŞİD’in Türkiye ve Kürdistan'da güçlenmesine göz yumulduğunu dile getiren Barış, "AKP, DAIŞ'i Suriye'de Rojava devrimine karşı, Türkiye'de ise Kürtlere ve demokratik talepleri olan halklara karşı kullanmıştır ve kullanmaktadır" dedi. Seçim sürecinde HDP'ye yönelik saldırılarda AKP tarafından aktifleştirilen DAIŞ'in son olarak SGDF'ye yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildiğini kaydederek, "Bu katliam sonucunda Türkiyeli sol sosyalist demokrat insanlara; genelde Kürtlere özelde ise Rojava devrimi ile dayanışmaya devam ederseniz hepiniz sonu böyle olur mesajı verilmiş, devrimci demokrat kişi ve kurumlar sindirilmeye çalışılmıştır" dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları olarak, AKP'nin savaş çığırtkanlığına karşı herkesi duyarlı olmaya çağırdıklarını kaydeden Barış, AKP'nin halkların barış talebini ve özgürlüğünü hedef aldığını bildiklerini ve savaşın bir çözüm olmadığı gibi çözümsüzlüğü dayattığını belirtti. Barış, savaşın derhal durması ve sivil siyasetin önünün açılması gerektiğini ve bu temelde Barış Bloku'nu kurduklarını, barışın sesi olacaklarını ve tüm demokratik kesimleri toplumsal barışı inşa etmeye çağırdıklarını ifade etti. 

Açıklama Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı savaş temalı serginin gezilmesi ile son buldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Savaşa değil emekçiye bütçe

SONRAKİ HABER

Kars'ta TCDD personeline ateş açıldı: 1 ölü, 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa