30 Temmuz 2015 15:51

Savaşa değil emekçiye bütçe

Paylaş

Hükümetle memur sendikaları arasında 3 Ağustosta başlayacak toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi kamu emekçilerinin iş yerlerinde başlattığı eylemler devam ediyor. İstanbul’da sağlık emekçileri, İzmir’de ise belediye emekçileri, hükümetin taleplerini karşılamısın istedi. Eylemlerde hükümetin savaş politikaları da protesto edildi. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi, Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yapatı. SES Bakırköy Şube Eş Başkanı Nuran Güngör, AKP iktidarının geçici hükümetinin içeride ve dışarıda savaş rejimi hayata geçirdiği, toplumsal muhalefete ve muhalif basına baskı yapılan, sokağın terörize edildiği bir ortamda toplu sözleşme görüşmelerinin yapılacağına dikkat çekti.

TİS MASALARI KURULACAK

Toplu sözleşme görüşmelerine, geçici hükümet adına milletvekili bile olmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in başkanlık etmesine ve iki yıl önce satış sözleşmesine imza atan Memur Sen’in katılacak olmasına tepki gösteren Güngör, “Halkın sağlığı, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hakları için taleplerimizde ısrarcı olacağız. Taleplerimizi elde edene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet kurumlarında talepleri için toplu sözleşme masası kuracaklarını belirten Güngör, görüşmelerin başlayacağı 3 Ağustosta talepleri için Çalışma Bakanlığı önünde olacaklarını duyurdu.

BİLDİRİ DAĞITTILAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’da örgütlü olan Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube öğle molasında kamu emekçilerine TİS süreciyle ilgili bildiriler dağıttı. Ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Ulus Bozkır, başlayacak olan toplu iş sözleşmesi masasının bir tarafında 7 Haziran seçimleriden halkın iradesiyle tek başına iktidar olamamış, kendini tek başına iktidar sanan ve ülkeyi savaşa sürüklemeye çalışan AKP hükümetinin diğer tarafta da AKP’nin ‘memur kolu’ Memur Sen’in olduğunu dile getirdi.

Geçici AKP hükümetinin ve Memur Sen’in 3 milyon kamu emekçisi, 2 milyon emeklinin aileleriyle birlikte 20 milyın emekçinin önümüzdeki 2 yılını ipotek altına alamayacağını da ifade eden Bozkır görüşmelerin eylül ya da ekim ayına ertelenmesini talep etti. 

Bozkır, kamu emekçilerinin maaşının 2 bin 900 TL’ye yükseltimesini, bununla birlikte aylık 290 TL aile yardımı, 232 TL çocuk yardımı, 276 TL yemek yardımı, 395 TL kira yardımı, ulaşım yardımı ve yılda iki asgari ücret ikramiye ödenmesini istedi. Bozkır tüm kamu emekçilerini sorunlarının çözümü içir mücadele etmeye çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rize’nin ‘Bayram’ı’ ölümün 35. yılında anıldı

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi Barış Bloku kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...