30 Temmuz 2015 15:24

Vanda polis barış yürüyüşüne saldırdı

Van'da DBP ve HDP öncülüğünde, AKP'nin savaş politikasına karşı "Size savaş yaptırmayacağız" sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşe polis saldırdı. Seçilmişleri hedef alan ve çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına alan polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen kitle yürüyüşü tamamlayarak, savaşa karşı barışı haykırdı.

Paylaş

AKP'nin savaş politikasına karşı "Size savaş yaptırmayacağız" sloganıyla HDP ve DBP Van il örgütleri öncülüğünde 2 Nisan Kavşağı'ndan Feqiye Teyran Parkı'na düzenlenmek istenen yürüyüşe polis engel oldu. Kitleye engel olan polis, bir süre sonra tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermi ile saldırmaya başladı. Polis belediye eşbaşkanlarını hedef alarak darp etti, ardından ablukaya alarak yakın mesafeden biber gazı sıktı. Arbededen kısa süre sonra polis aralarında İHD Van Şubesi Başkanı Murat Melet'in de aralarında bulunduğu 10'u aşkın kişi gözaltına alındı. Saldırının ardından tekrar bir araya gelerek yürüyüşe geçen kitle, sık sık polis tarafından engellenmek istendi. Engellemelere rağmen HDP il binasına kadar yapılan yürüyüşte sık sık, "Bijî Serok Apo", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Şehîd namirin" sloganları atıldı.

'BARIŞI İSTEYEN KİTLEYE POLİS SALDIRDI'

HDP binası önüne kadar yapılan yürüyüşün ardından yapılan açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, polisin barış yürüyüşünde terör estirdiğine dikkat çekerek, hiçbir engelleme karşısında boyun eğmeyecekleri söyledi. Dilekçi, "Bugün hepimiz yine bir polis provokasyonuna şahit olduk. Barış isteyen halkımıza polis biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı. Seçilmişlerimizi özellikle hedef alan polis birçok arkadaşımızı darp ederek gözaltına aldı" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından eylem son buldu.

Erciş'te de savaş karşıtı eylem

Son zamanlarda tırmanan şiddet ve barış karşıtı ortam Erciş'te de basın açıklamasıyla protesto edildi. DBP ve HDP ilçe örgütleri tarafından DBP binası önünde yapılan açıklamada, ''Size savaş yaptırmayacağız'', ''Savaşa hayır'' pankartları açıldı. Açıklamada konuşan KJA aktivisti Mehtap Turan, Türkiye'nin darbe anlayışıyla karşı karşıya olduğunu söyleyerek, hükümetin savaş kabinesine döndüğünü söyledi. Turan, "7 Haziran itibariyle halk tarafından uzaklaştırılan AKP hükümeti, yönetme ehliyetine sahip değilken ülkeyi içerde ve dışarıda savaşın eşiğine getirmiştir. Türkiye şu an darbe anlayışıyla karşı karşıyadır. Çünkü bu hükümet savaş hükümetidir" dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da gözaltı ve tutuklamalar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Mario Gomez: Beşiktaş’ta başarılı olacağıma inanıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...