30 Temmuz 2015 13:51

Davutoğlu, Demirtaş'ın 'Saray Gladyosu' sözüne öfke yağdırdı

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve geçici hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Demirtaş’ın “Suruç saldırısı Saray’daki gladyo tarafından planlandı” iddiasına tepki gösterdi. Davutoğlu “HDP ‘tahrik edici üslupla, AK Parti IŞİD ile işbirliği yapıyor’ dedi.  Haddini bilmez bu Eş başkanlardan biri bütün bu oyunlar diyor Saray gladyosunun eseridir diyerek, Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye cüret ediyor. Buradan sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığı makamı da bütün makamlar da Anayasal sistem içerisinde yüce bir makamdır” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, “Sizler terör gladyosunun unsurlarısınız terör gladyosunun” ifadesini kullanarak HDP’yi Meclis altında ‘demokrasicilik oynamak’la suçladı. 

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Davutoğlu, tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi Demirtaş’ı ‘gladyo’ sözlerinden dolayı hedef aldı ve HDP’yi Terör örgütünün gladyosu olarak niteledi. Davutoğlu’nun hedefinde Eş Başkan Figen Yüksekdağ ve HDP milletvekili Osman Baydemir de vardı. Davutoğlu Baydemir’e Meclis Araştırma komisyonunda yaptığı konuşmaya da şöyle yüklendi: “Dün Rabbimize seslenerek, TBMM kürsüsünden seslenerek HDP sözcüsüne de hatırlatırım. Biz o seslenişi bütün milletle yapa yapa buraya geldik. Ama sizlerin eline semaya yükselmedi, Kandil Dağı’na yükselmemeli önce onu öğreneceksiniz. Onun için hep beraber bu ulvi mücadeleyi yürüteceğiz.”

HDP DEMOKRASİ OYUNU OYNUYORMUŞ!

Davutoğlu “Utanmazca yüzsüzce dün, ret ve asimilasyon politikalarından bahsediyorlar. Kim bitirdi bu politikaları? Kürt yasağını kaldırdı? Yaylaları mezraları kim açtı? Faili meçhulleri kim bitirdi? OHAL’i kim durdurdu? Güzel Türkçemiz gibi güzel Kürtçemiz diyerek yayınları kim başlattı? PKK terör örgütünün ve arkasındaki terör gladyosunun hesabını soracak olan da AK Partidir ve hakkımız da vardır.” dedi.  HDP’nin iki alternatifli bir oyuna yöneldiğini, eğer barajı geçemeseydi AKP’yi seçimlere müdahale etmekle suçlayacağını öne süren Davutoğlu, “AK Parti seçimlere baskı yaptı deyip Türkiye’de terör estireceklerdi. O olmadı şımarıkla ve küstahlıkla Türkiye’de her tür kaosu yaratırız, AK Parti de sessiz kalır dediler. Sessiz kalmadığımızı gördüler” diye konuştu.

YÜKSEKDAĞ’IN SÖZLERİNİ ÇARPITTI

HDP Eş Genel Başkanı FigenYüksekdağ’ın sırtımızı ‘YPG’ye YPJ’ye yaslıyoruz’ sözlerini ‘PKK’ye yaslama’ olarak  değiştiren Davutoğlu “O saldırı hepimizeyken, siz saldırıyı yapanlara sırtımızı dayıyoruz derseniz. O sırtınızı dayadığınız duvarları, dağları yerle bir ederiz. Çıkacaksınız “biz sırtımızı PKK’ya dayadık” diyeceksiniz. Eminim şu an yüzde 13 onlara oy veren vatandaşlarımız ki, tavrımız onlara yönelik değildir. Onlar da kendilerine soruyorlardır. Ve diyorlardır ki biz bunlara Ankara’ya gitsinler diye oy verdik. Onlar ise sırtını dayayacak başka yer arıyorlardır diye soruyorlardır”dedi. 

HDP'LİLERE 'HESABINI VERECEKLER' TEHDİTİ

Yaşanan olaylar ve yürütülen operasyonlar hakkında değerlendirmede bulunan Davutoğlu, konuşmasında şunları söyledi: "Hem DEAŞ hem PKK üzerinde yapabileceğimiz çalışmaları yürütürken üçüncü maşa devreye çıktı. Suruç'ta katledilen bir vatandaşımızın cenazesini bahane ederek İstanbul sokaklarında yüzleri maskeli ve silahlı şekilde gösteri yapmaya kalktılar. Bardağı taşıran son damla bir gün sonra, bir sabah erken bir vakitte İçişleri Bakanımızın aramasıyla geldi. İki polisimiz Ceylanpınar'da gece uyurken enselerinden vurularak şehit edildiler. Hani dün hala TBMM kürsüsüne çıkıp barıştan bahseden HDP sözcüleri var ya önce bunun hesabını versinler. Verecekler. Hani çatışmasızlık diyerek göz boyayan dil kullananlar var ya doğru, polislerimizin çatışacak vakit dahi bulamada şehit edildiler. Çatışmasızlıktan anladıkları buysa önce hangi terminoloji üzerinden konuşacağımıza karar verelim. Ortada bir mesaj var. Demek istedikleri şu, biz gelir çatışmasızlık görüntüsü altında dahil kamu görevlilerini bulundukları yerde öldürebiliriz. Sanki birileri piyonlarını birer birer sahneye sürüyor. Onun üzerine karar verdik. Piyonlar değil, arkasındaki şahlar, vezirler hedef edilecek dedik ve o gece eş zamanlı olarak PKK'nın merkezlerine, DEAŞ'a ve DHKP-C'ye operasyon yapma kararı aldık. Kandil başta olmak üzere Kuzey Irak'taki bütün PKK üsleri, barınakları, Türkiye'ye karşı plan yapılan ne kadar mağara, sığınak varsa hepsine dönük eş zamanlı operasyon başlatıldı. Şu ana kadar 39 ilde bin 302 zanlı bu üç örgütten gözaltına alındı. Çok sayıda tutuklamalar gerçekleşti"

'TÜRKİYE'Yİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMAK ADINA HER TÜRLÜ OLUMLU TAVRI SERGİLERİZ' 

Koalisyon görüşmeleri hakkında değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Daha 8 Haziran sabahı AK Parti ile asla diye yola çıkan ve seçim sarhoşluğu içinde AK Parti ile asla diyen HDP ile de görüştük ama terör konusundaki tutumları sebebiyle bu konularda herhangi bir mesafe almamızın mümkün olmadığını da şimdi açık suretle ifade etmek isterim. Hükümet ortaklığı görüşmeleri konusunda sürdürdüğümüz açık, ilkeli tutumu bundan sonra da devam ettireceğiz. Ama bu AK Parti'nin kazanımlarından ilkelerinden fedakarlık anlamına gelmez. Herkes kendi görüş ve ilkelerini ortaya koyar. Ama 13 yıllık birikime rövanşist bir yaklaşım içinde olan kimseyle AK Parti herhangi bir şey konuşmaz. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak adına uzlaşma kültürü içinde her türlü olumlu tavrı sergileriz" dedi.(HABER MERKEZİ)

 

 


 

ÖNCEKİ HABER

‘Gezi’ dayağı işkence sayılmadı

SONRAKİ HABER

Haber sitelerine yönelik 'erişim engeli' kararını Başbakanlık istemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...