30 Temmuz 2015 12:23

Belediye asfalt parasını vatandaşa yıktı

Paylaş

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi, sokağa döktüğü asfaltın parasını mahalle sakinlerinden istedi. Vatandaşlar, kendilerine senet imzalatarak asfalt parası isteyen belediyeye tepki gösterdi. 

Bağlaraltı Mahallesi Cebel Cadde sakinleri, Yıldırım Belediyesi’nin yaklaşık bir yıl önce attığı asfaltın parasını kendilerinden istemesi nedeniyle büyük şaşkınlık yaşıyor. Belediye görevlilerinin getirdiği senetleri alan vatandaşlar, her türlü vergilerini vermelerine rağmen kendilerinden asfalt parası istenmesi sebebiyle kızgın. 

Kendisine bin 556 lira asfalt faturası imzalatılan Burhan Açar, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Ben asgari ücretle çalışan biriyim. Aldığım maaş 950 lira, benden istedikleri bin 556 lira. İki taksitle ödeyebileceğimi söylüyorlar. Bu sokağa asfaltı bir yıl önce attılar. Buradaki bütün binalara geliyor. Sadece bizim binada 14 daire var. Her daireye bu para geliyor.”
Cadde üzerinde kuaförlük yapan Levent Güre de, dükkanı çift cephe olduğu için iki ayrı fatura ile karşılaşmış. İlk ödemesini yaptığını belirten Güre, “Peşin öderseniz yüzde 25 indirim var dediler, peşin ödedim. İkincisi yolda dediler, gelecekmiş o da. Dükkanım çift cephe olduğu için iki yola atılan asfalttan da para istiyorlar benden. Babamın cep telefonuna mesaj geldi. 7 Ağustos’a kadar ikinci ödemeyi de yapmam gerekiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum, ödeyeceğiz mecburen” diye konuştu.
Güre, “Bu belediye hizmeti, biz çöp vergimizi veriyoruz, her türlü vergimizi veriyoruz, bir de asfalt parası veriyoruz. Devlet asfaltı yaptırıyor, kat kat fazlasıyla vatandaştan parasını çıkartıyor” ifadelerini kullandı. (Bursa/CİHAN) 

ÖNCEKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu: Akdoğan sürecin neden bitirildiğini itiraf etti

SONRAKİ HABER

Cenazelerini alamayan aileler sınıra yürüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa