30 Temmuz 2015 08:59

Ölen askerlerin yakınlarından hükümete öfke: Yeter başka canlar yanmasın

Hakkari'de hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın sevgilisi Fatma Tepe 'Vatan sağolmasın, yeter başka canlar, yarım kalmışlıklar olmasın, yeter bu nasıl bir acıdır' derken Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un dayısı Şefik Gürdoğan, 'Devlet yöneticileri kendi çocuklarını da göndersinler de evlat acısı neymiş görsünler' diye konuştu.

Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde hayatını kaybeden Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya dün memleketi Bolu'nun Göynük İlçesi'nde toprağa verildi. Ziya Sarpkaya ile evlilik planları yapan Fatma Tepe, facebook'ta Sarpkaya'nın gülen bir fotoğrafını paylaşarak, "Bana kalan sadece gülüşün şehidim, mekanın cennet biliyorum Ziyam" sözlerini yazdı. Fatma Tepe'nin paylaşımının ardından birçok kişi yorumlar bölümüne baş sağlığı dileklerinde bulundu. Fatma Tepe ise paylaşımının altındaki yorumlar bölümüne, "Vatan sağolmasın, yeter başka canlar, yarım kalmışlıklar olmasın, yeter bu nasıl bir acıdır. Rabbim sabır ver bana. Umarım kanını yerde bırakmazlar. Umarım arkadaşları, devreleri onun için dua edin. Onu orada hep hatırlayın" sözlerini paylaştı.

'KENDİ ÇOCUKLARINI DA GÖNDERSİNLER'
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde askerî bir konvoyun geçişi sırasında, park halindeki bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla hayatını kaybeden Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un dayısı Şefik Gürdoğan, “Devlet yöneticileri kendi çocuklarını da göndersinler de evlat acısı neymiş görsünler” diyerek tepkisini dile getirdi.
Dayı Gürdoğan şunları söyledi: “Türkiye’nin başına her belayı sardırdılar. Ondan sonra asker, polis ölsün, köpek ölümüne gitsin. Yazık, yazık. Devlet yöneticilerine yazık diyorum. Kendi çocuklarını da göndersinler, evlat acısı neymiş görsünler. Yeğenimle bayramdan sonra telefonla görüşmüştüm. Birbirimizin bayramını kutladık. Benim çocuğumun da tayini çıkmıştı, birbirimizi kutladık. Söylenecek hiçbir şey yok. Bu devleti yönetenlerin herhalde akılları başındadır.”

'PROVOKASYONLARDAN BAHSEDİYORDU'
Hayatını kaybeden askerin kız kardeşi Ümmühan Pınar ise en son yengesiyle telefonla görüştüğünü şu sözlerle anlattı: “Nedime yengem de polisti, ağabeyimle aynı yerde görev yapıyorlardı. Üç yıl olmuştu evleneli. Ağabeyim bu hafta gelmeyi düşünüyordu, ev bakacaktı. Tamamen ilişiğini 25 Ağustos’ta keseceklerdi. Ben eşiyle görüşmüştüm. Ağabeyim kendisi Terörle Mücadele'de çalışıyordu. Konuştuğumuzda, bizlere oradaki tehlikeyi hiç aksettirmiyordu. Eşi, 'Ben karakolun bahçesindeyim, Mehmet karşımda bekliyor.' diyordu. Yengem sadece orada yapılan provokasyonlardan bahsediyordu, kesinlikle oranın kötü olduğunu bize bahsetmiyordu.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta çatışma: 3 asker ve 1 HPG'li hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Hava değişti. 'Öcalan'ı okumak' yeniden suç oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...