29 Temmuz 2015 19:01

Ağrı Dağı'ndaki çatışma sona erdi

Doğubayazıt'ta Ağrı Dağı'nın eteklerinde askerler ile HPG arasında çıkan çatışma sona erdi. Çatışmalar sürerken Doğubayazıt'ta halk 'Size savaş yaptırmayacağız' eylemi yaptı.

Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Ağrı Dağı'nın eteklerinde askerler ile HPG arasında çıkan çatışma sona erdi. Sabah saatlerinde başlayan ve havanın kararmasıyla sona eren çatışmanın ardından dağın eteklerinde arama noktası oluşturan askerler, köylerine gitmek isteyenlerin araçlarını aradı. Köyden şehir merkezine giden araçlarda ise kimlik kontrolü yapıldı.

Gün boyu süren çatışmalarda 3 asker yaralandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ağrı Valiliği saat 21.33'de yaptığı açıklamada 2 PKK'linin öldürüldüğünü iddia ederek şöyle dedi: "Bugün sabah 10.30 sıralarında İlimiz Doğubayazıt-Gürbulak yolu Karaburun Köyü mevkiinde zırhlı araçla devriye görevi yapan güvenlik güçlerimize saldırı düzenleyen terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyonlarda 2 terörist öldürülmüş, 2 terörist de yaralanmıştır."

'SİZE SAVAŞ YAPTIRMAYACAĞIZ'

Çatışmalar devam ederken Doğubayazıt ilçesindeki demokratik kitle örgütleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti, hava saldırıları ile ve gözaltı operasyonlarını protesto etmek amacıyla oturma eylemi gerçekleştirdi.

Ehmedê Xani Parkı'nda bir arya gelen ve aralarında Doğubayazıt Belediye eş başkanları, DBP, HDP ilçe eş başkanları ve yöneticileri, TUHAYD-DER ve birçok kitle örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi oturma eylem gerçekleştirdi. "Size savaş yaptırmayacağız" pankartını açan kalabalık grup, "savaşa hayır", "Bijî aştî", "Katil Erdoğan işbirlikçi DAİŞ" sloganlarını attı. Oturma eylemi sürerken ilçenin tamamında yurttaşlar ışıklarını açıp kapatarak ve tencere tavalara vurarak destek verdi. (AĞRI)

ÖNCEKİ HABER

Beyaz Saray: Barış sürecine geri dönüş çağrısı yapıyoruz

SONRAKİ HABER

Hakkari'de TOMA ve polis lojmanlarına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...