29 Temmuz 2015 16:52

Yazarımız Tevfik Taş hakkında, “Cumhurbaşkanlığı makamına hakaretten” soruşturma açıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosu, soruşturmasına yazarımızın: “Korkunçtur Müslüman Olmayanın Müslümanlığı” (03.06. 2015) başlılık yazısı konu edildi.

Taş “Bu uzunca ve belalı sayılacak başlığı seçerken, yakın geçmişin Başbakanı, bugün Cumhurbaşkanı olan Recep Tayip Erdoğan’ın adıyla bir takım yolsuzlukların, kayıt dışı paraların yada benzer şeylerin birlikte anılmasını yinelemek istemedim sadece” diye başlayan yazısında, İslamiyet’in sahicinin bunlarla ilişkili olamayacağına dikkat çekmişti. Taş yazısının bir başka yerinde hükümetle, toplum arasında yaşanan can yakıcı olayların bir boyutuna şöyle yaklaşıyor: “Yeri gelmişken AKP’yle İŞID gibi örgütler arasındaki görünür görünmez ilişkiler burada çizmeye çalıştığım tabloya aykırı değil, tam tersine savımı daha da güçlendiriyor.”

Cumhurbaşkanı’nın ve hükümet çevrelerinin dini kötüye kullandığına ilişkin ise Taş şunu söylüyor: “Örneğin, hiçbir gerçek Müslüman, hiçbir “Ulus” kavramına sığınarak yaşayamaz. “Tek dil, tek bayarak” diyen bir kesim, “La ilahe İllallah” ilkesini ortadan kaldırmış oluyor.” Bu nedenle de şu noktaya vurgu yapıyordu Taş: “Bugün bütün Türkiye ayaklansa ve hükümet edenlerin kucağına sahici Müslümanlığı koysa, ben onların kaçacak yer arayacağını düşünmekten kendimi alamıyorum.” Tevfik Taş savcılık soruşturmasında verdiği ifadede ise şuna dikkat çekti: “Ben hükümeti de ülkeyi yönetenleri de basın özgürlüğü kapsamında eleştirebilirim. Ne var ki bu tür soruşturmalar beni korkutuyor. Nedeni de şu: Bu soruşturmaların bir sonraki aşaması sanırım şöyle olacak: ‘Yazılarınızda neden müştekiyi övmüyorsunuz.’ Biz bu nedenle soruşturmalar ve davalar açılacak.” (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et