29 Temmuz 2015 14:43

Enpay patronundan yeni oyun

Paylaş

Türk Metal Sendikasından istifa ettikleri için işten atılan Enpay işçilerinin fabrika önündeki direnişi devam ediyor. Enpay patronu ise direnişi bölmek için yeni hamleler yapıyor. Son olarak 61 işçiyi işten atan birçok işçiyi de idari izne çıkaran patron, görüşmeye çağırdığı işçilerden işbaşı yapmalarını istiyor. 

Önceki günden bu yana idari izine çıkarılan işçiler, işveren vekillerince tek tek aranarak iş başı yapmaları için görüşmeye çağırılıyor. Yarım saat arayla işçileri görüşmeye çağıran patrona, Enpay işçilerinin yahıtı, “Atılan arkadaşlarımız geri alınmadan, seçtiğimiz sendika tanınmadan iş  başı yapmayacağız” oldu. 

Bu ifadelerin ardından fabrika dışına çıkarak atılan işçilerin yanına gelen işçilerse bu durumu tutanak altına alıyor. İşçilerin direnişini kırmak için gün içerisinde iki kez görüşmeye çağırılan işçiler bile oluyor. Az sayıda işçi içeri girip iş başı yapmayı kabul ederken, bu işçilere de patron tarafından, “Eyleme katıldıkları için pişman olduklarını” ifade eden kağıtlar imzalatılıyor.
Enpay patronunun idari izine çıkarılan işçileri tek tek arayarak iş başı yapmalarını istemesini direnişi kırma çabası olarak değerlendiren işçiler, atılan işçiler geri alınana ve sendika seçme özgürlükleri tanınana kadar mücadelelerine devam edeceklerini dile getiriyor. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cemevleri mimarisi proje yarışması sonuçlandı

SONRAKİ HABER

Platini, FIFA başkanlığına adaylığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...