29 Temmuz 2015 14:19

İzmir’de bazı bölgelere otobüs yok

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü, Narlıdere 2. İnonü’de gerçekleşen otobüs yakma eylemini gerekçe göstererek Kürt halkının yoğun olarak yaşadığı bölgelere akşam saatlerinde otobüs göndermeme kararı aldı. Uygulamanın ne kadar süreceği belli değil. 

Suruç’taki patlamadan sonra ülkenin içine girdiği kaos ortamı devam ederken İzmirli yetkililer ortamı daha da terörize edecek bir karara imza attı. Narlıdere’nin 2. İnönü Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişilerin otobüs yakma eylemi gerekçe gösterilerek İzmir’in bazı bölgelerine akşam saatlerinde otobüsler gönderilmeyecek. Karar İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alındı. 

ESHOT şikayet hattından alınan bilgiye göre bu bölgeler arasında Karabağlar Cennetçeşme ve Limontepe, Bayraklı Yamanlar, Buca Çamlıkule, Çiğli Güzeltepe, Menemen Asarlık, Narlıdere 2. İnönü gibi Kürt halkının yoğun yaşadığı mahaller bulunuyor. 

GÜZERGAHLARDA DEĞİŞİKLİK

Uygulama geçtiğimiz cumartesi günü başlandı. Akşam saat sekizden sonra ya da son seferlere doğru otobüsler bu mahallelere uğramadan güzergah değiştirerek son duraklarına varıyorlar. Güzergah değişikliğinin olduğu 671 Nolu Tınaztepe-Fahrettin Altay Aktarma Merkezi otobüsüne asılan duyuruda “Emniyet önlemleri gerekçesiyle 671 HAT çalışan araçlarımız Limontepe’ye girmeyecektir. Uzundere güzergahından devam edecektir” denildi. Konuyla ilgili ESHOT’un sitesinde de herhangi bir duyuru bulunmuyor. 

‘İÇİNDE SİZ DE VARKEN YANMAYIN!’

Konuyla ilgili aradığımız ESHOT şikayet çalışanı uygulamanın 3-4 gündür devam ettiğini belirterek, “Terör olaylarından dolayı böyle bir karar alındı, emniyetle ortaklaşa şekilde. Otobüsleri yakıyorlar o yüzden. İçinde siz de varken yanmayın diye” dedi. Telefonla ulaşmaya çalıştığımız İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT yetkilileri de telefonlarımıza çıkmadı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Mario Gomez'i KAP'a bildirdi

SONRAKİ HABER

Arınç'tan HDP'li vekile: Bir kadın olarak sus!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa