29 Temmuz 2015 13:46

Skandaldan taciz çıktı

Antalya’da, zorla evlendirilmek istenen 15 ve 13 yaşındaki iki kız kardeşin, ailenin evlendirmek istediği kişilerce taciz edildiği ortaya çıktı

Paylaş

Antalya’nın Elmalı ilçesinde dedeleri Mehmet E’nin, “Çocuk gelin olmasınlar” diyerek suç duyurusunda bulunup gündeme getirdiği torunları zorla evlendirilmek istenen 13 yaşındaki F.E. ve 15 yaşındaki G.E’nin, evlendirilmek istenen kişilerce cinsel tacize uğradığı ortaya çıktı.

Elmalı ilçesinde yaklaşık 10 yıl önce anneleri vefat eden 13 yaşındaki F.E. ve 15 yaşındaki G.E’nin lisede okurken, üvey anneleri ve babaları tarafından okuldan alınıp aile içi nişan töreni yaptıkları haberi üzerine, CHP kadın kolları, ilçeye bir heyet gönderdi.

Elmalı’nın Eskihisar Mahallesi’ne giden heyet, çeşitli görüşmeler ve incelemeler sonrası bir rapor hazırladı. Raporda baba Murat E’in, eşi vefat ettikten sonra çocukları G. ve F’yi kendi isteğiyle dedeleri Mehmet E’ye bıraktığı, dede ve babaannenin yaklaşık 10 yıl boyunca torunlarına baktığı, okul masrafları başta olmak üzere tüm gereksinimlerini karşıladığı anlatıldı. Yaklaşık 3 yıl kadar önce baba Murat E. ve üvey annelerinin, kardeşlerin rızasına aykırı olarak, çocuklarını dedelerinden aldığı kaydedildi.

‘ZORLU GÜNLER BAŞLADI’

Bu tarihten sonra çocuklar için zorlu günler başladığı belirtilen raporda, şöyle denildi: “Çocuklar okuldan geldikten sonra, olağan çalışma zamanları dışında dahi, yaz dönemi öğle sıcağında, gece yarısına kadar tarım işlerinde çalıştırılmışlardır. Büyük çocuk G. yaşadıklarının etkisiyle 2015 yılı yarıyıl tatili öncesinde intihar girişiminde bulunmuş ve Elmalı Devlet Hastanesinde tedavi edilerek sağlığına kavuşmuştur.”

TACİZ EDİLDİLER

Raporda şok bir detaya da yer verildi. 2014 yılı Ekim ayında, baba Murat E’nin, konut dokunulmazlığını ihlal, tehdit ve kızlarına taciz suçlamaları iddiasıyla çocukların nişanlandırıldığı H.E. ve S.Ç. hakkında Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Raporda, “Anılan dosyada tehdit suçu açısından ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, diğer suçlar açısından soruşturmanın devam ettiği tespit edilmiştir. Ayrıca baba Murat E. tarafından suçlama yöneltilen H.E. ve S.Ç’nin, çocukların evlendirilmek istenildiği kişiler olduğu tespit edilmiştir” (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP: Sorun Meclis çatısı altında çözülsün

SONRAKİ HABER

CHP MYK sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...