29 Temmuz 2015 12:50

Cezayir’de yabancı futbolcu transferi yasaklandı

Paylaş

Cezayir'de yabancı futbolcu transferi yasaklandı. Yasağın gerekçesi petrol gelirlerindeki düşüşe bağlı yaşanan ekonomik kriz.
Cezayir’in petrol geliri bu yıl yaklaşık yüzde 50 azaldı. Bu durum, ihracatının yüzde 95’i petrole dayanan Kuzey Afrika ülkesinin ekonomisini derinden etkilemiş durumda.

Futbol federasyonu söz konusu düşüşün yarattığı mali darboğaz sebebiyle kulüplerin oyuncularına döviz bazında ödeme yapmasını ve bunun sonucu olarak yabancı oyuncu transferini yasakladı.

Karar hızlı bir şekilde yürürlüğe girerken federasyon, kontratı devam eden yabancı futbolcuların, kontratlarının sonuna kadar kulüpte kalmalarına izin verileceğini açıkladı.

Cezayir’de dövizle oyuncu transferi yasalarla sınırlandırılmış durumdaydı. Takımlar, söz konusu transferleri gerçekleştirebilmek için merkez bankasından izin alıyordu.

Ülke dışına yasa dışı yollardan para çıkarmak hapisle cezalandırılıyor. Cezayir’de çoğu Afrikalı ya da Fransa doğumlu olmak üzere 30’a yakın yabancı futbolcu bulunuyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hindistanlı atletin zaferi: Erkeklik hormonu fazlalığı avantaj sağlamıyor

SONRAKİ HABER

'Meclise uyumaya gitmiyorum' diyen Işılak uykuda yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...