29 Temmuz 2015 11:06

Iğdır'da, ‘Savaşa ve operasyonlara dur’ mitingi

Paylaş

Iğdır'da 31 Temmuz'da, "Savaşa ve operasyonlara dur" mitingi yapılacak. HDP ve DBP öncülüğünde yapılacak mitingin duyurusu için HDP il binasında basın toplantısı düzenlendi. 

HDP ve DBP yöneticileri ile belediye eş başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan İl Genel Meclis Eş Başkanı Dilek Yanardağ, “Savca hayır” diyen herkesi 31 Temmuz'da DBP il binasında düzenlenecek mitinge çağıran Yanardağ, "AKP hükümeti son zamanlarda başlattığı siyasi ve askeri operasyonlarla ülkeyi kaosa sürüklemiştir. AKP'nin bu kirli politikalarının altında yatan gerçeğin olası bir ön seçim hazırlığı olduğu gerçeği aşikardır" dedi.

Baskı ve tutuklamalarla halkların iradesinin kırılmak istendiğine vurgu yapan Yanardağ, “Tam bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partimize yönelik söylemleri ve düşmanca yaklaşımları diktatörlükten başka bir şey değildir. Bizler de bu tutum ve söylemlere karşı savaş çığırtkanlığına barışla cevap vermek istediğimizden Cuma günü saat 14.00'da DBP il binası önünde kitlesel katılımla 'Savaşa ve operasyonlara dur' mitingini düzenleyeceğiz” diye konuştu. (IĞDIR)

ÖNCEKİ HABER

Barış Meclisi: Taraflar derhal ellerini tetikten çekmeli, çözüm müzakerede

SONRAKİ HABER

MHP ve AKP işbirliği ile araştırma önergesi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...