28 Temmuz 2015 19:11

Yetişkinlere kukla: Romeo ve Juliet

Paylaş

Tiyatro Keyfi’nin yetişkinler için hazırladığı kukla oyunu Romeo & Juliet, ekimden itibaren Borusan Oto Dolmabahçe Sahnesinde.  

İki düşman ailenin gençleri Romeo ve Juliet birbirlerini severler ve gizlice evlenirler. Onların kötü kaderi ve yaşanan trajedi, iki ailenin arasındaki anlamsız düşmanlığın da sonu olur.

Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo & Juliet... Nice filme, edebi esere ve müziğe esin kaynağı olmuş bu büyük eser, Tiyatro Keyfi tarafından alanında dünyanın en yetkin sanatçılarından olan bir Romen Yönetmen Mc Ranin ve Kemal Başar tarafından kukla tiyatrosu formunda sahneye kondu.

Kuklalar ve oyuncuların birlikte oynadığı tarz, ülkemizde ilk kez sunuluyor. Romanian Cultural Institute in Istanbul’un partneri olduğu eserin provaları, oraya gidip kukla tiyatrosu konusunda eğitim alan oyuncularımızla Romanya’da, Tony Bulandra Tiyatrosunda yapıldı. Prömiyeri de yine Romanya’da, Babel Uluslararası Tiyatro Festivali’nde haziran 2014’te gerçekleştirildi.  Oyun,  7 yaşından başlayarak tüm yaş grupları için hazırlandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dicle Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı

SONRAKİ HABER

Sabahattin Ali Atölyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...