28 Temmuz 2015 18:23

Çan işçileri bakanlığı göreve çağırdı

Paylaş

Sendikal hakları için direnen Çan Ortak Girişimi işçileri, Norm Sanayi Ataşehir merkez binası önünde basın açıklaması yaparak hukuksuzluğa karşı Milli Savunma Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını harekete geçmeye çağırdı. 

Eylemde konuşan direnişçi işçilerden Fikriye Akgül, “Petrol-İş Sendikasına üye olan işçiler olarak çoğunluğu sağlamasına rağmen, işveren çoğunluk tespitine itiraz edip, süreci yargıya taşıdı. Üyelikten istifaya zorlanan, ardından işten atılan 3’ü kadın toplam 13 işçi olarak direnişimize devam ediyoruz” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM

Çan Norm yönetiminin, işçilerin toplusözleşme ve pazarlık hakkını gasbetmek istediğini söyleyen Akgül, “Patron, sendikalı işçiler üzerinde yoğun baskıyı artırarak işçileri işyerinden ayrılmaya zorluyor. Petrol-İş’in altını boşaltmak için çalışanları başka bir firmaya geçirdi. Bunlarla da kalmayan patron, fabrika önünde eylemlerine devam eden işçileri, özellikle kadınları tehdit ediyor” diye konuştu. Tehditlere ve baskılara boyun eğmediklerini söyleyen Akgül, Milli Savunma Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çağrıda bulunarak, “Sendikalaşan işçilere, Çan Norm sanayi yönetiminin yasa dışı tutumlarına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Projesi bitmeyen hastane seçim şovu muydu?’

SONRAKİ HABER

Maden patronları önlem almıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...