28 Temmuz 2015 18:18

‘Projesi bitmeyen hastane seçim şovu muydu?’

Paylaş

Genel seçimlerden bir ay önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan Bursa Şehir Hastanesine yönelik tartışmalar sürüyor.

Bursa Tabip Odası, proje çizim çalışmalarının sürdüğü hastaneyle ilgili yaptığı açıklamada, “Proje çizim süreci tamamlanmamış, ruhsat aşamasına gelmemiş bir hastanenin temelinin atılması seçim şovu mudur, değil midir?” denildi.

Açıklamada, hükümetin kamu-özel ortaklığı yöntemiyle yapmayı planladığı Bursa Şehir Hastanesinin temelinin 9 Mayıs 2015 tarihinde AKP Bursa Milletvekili Adayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından atıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bursa Tabip Odası 7 Mayıs 2015 tarihinde yaptığı basın açıklamasında ‘Temel atma töreninin sadece bir seçim şovu’ olduğunu belirtmiştir. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın 26 Temmuz 2015 günü basında yer alan açıklamaları ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır. Dr. Özcan Akan yaptığı açıklamada Bursa Şehir Hastanesi için ilgili firmanın proje çizimi sürecini tamamlamaya çalıştığını, projeler tamamlandıktan sonra ruhsat aşamasına gelineceğini ve en kısa zamanda da inşaata başlayacaklarını belirtmiştir.”

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Bursa Tabip Odası açıklamasında şu sorulara yanıt istedi: 

* Proje çizim süreci tamamlanmamış, ruhsat aşamasına gelmemiş bir hastanenin temelinin atılması seçim şovu mudur, değil midir?

* Proje çizimini yapan ve adı açıklanmayan bu firma kimdir? Bu inşaat şirketi niçin kamuoyundan saklanmaktadır?

* Kamu-özel ortaklığı yöntemi ile yapılacak olan Bursa Şehir Hastanesinin ihalesi ne zaman yapılmıştır? Maliyetler niçin kamuoyundan saklanmaktadır?” (Bursa/CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

İHD’den zabıta terörüne tepki: Delillere rağmen ceza yok

SONRAKİ HABER

Çan işçileri bakanlığı göreve çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...