28 Temmuz 2015 18:12

İHD’den zabıta terörüne tepki: Delillere rağmen ceza yok

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 19 Haziran tarihinde Beyoğlu Belediyesinin Taksim Meydanı’na kurduğu iftar sofrasında yaşlı bir kadına yer verdikleri için zabıtaların saldırısına uğrayan Özcan ailesi ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Şube binasında düzenlenen basın toplantısına üniformalı ve sivil giyimli zabıtalar tarafından darbedilen ve  kafasına aldığı darbeler sonucu 8 gün yoğun bakımda kalan 19 yaşındaki Murat Özcan ile yine zabıtalar tarafından darbedilen babaannesi Hatice Özcan da katıldı.

Burada konuşan İHD İstanbul Şube Yöneticisi Hüseyin Boğatekin, ellerinde görüntüler ve ciddi deliller olmasına rağmen soruşturmada hiçbir ilerleme kaydedilmediğine dikkat çekti. Beyoğlu Belediyesiyle görüşme taleplerinin defalarca reddedildiğini belirten Boğatekin, zabıtaların sokak sanatçılarına, roman vatandaşlara, esnafa ve trans bireylere uyguladığı şiddetin terör boyutlarına ulaştığına vurgu yaptı.

Belediyeyi sorumlu davranmaya davet ettiklerini söyleyen Boğatekin, İHD İstanbul Şubesi olarak Özcan ailesinin verdiği hukuk mücadelesinde yanlarında olduklarını ve sorumlular cezalandırılana kadar soruşturmanın takipçisi olduklarını sözlerine ekledi.

Söz konusu olayda  orucunu açmak için iftar çadırına gelen Çınar Kaya ve Muhammet Emin Kaya’ya yaşlı bir kadına yer verdikleri için saldıran zabıta, olayı duyup gelen akrabaları Murat Özcan ve babaannesini de darbetti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EÜ’de yeni ‘güvenlik’ tedbirleri

SONRAKİ HABER

‘Projesi bitmeyen hastane seçim şovu muydu?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...