28 Temmuz 2015 17:55

HPG'li Tunç'un taziyesini basan polis babasını gözaltına aldı

Paylaş

Hava saldırılarında yaşamını yitiren HPG'li Cuma Tunç (Baz Bahtiyar) için Van'da kurulan taziyeyi basan polisler, ailesine hakaret edip, baba Abdulhamit Tunç'u gözaltına aldı. 

TSK savaş uçaklarının 26 Temmuz'da gerçekleştirdiği hava saldırısında yaralanması sonrası yaşamını yitiren HPG'li Cuma Tunç (Baz Bahtiyar) için memleketi Van'ın Bostaniçi Mahallesi'nde kurulan taziyeye baskın yapan polisler, aileyi taciz etti. Bostaniçi Taziye Evi'nde kurulan taziyeye Akrep tipi zırhlı araçlar ve TOMA'larla gelen polisler, acılı aileye ve Kürt halkının değerlerine küfür ve hakaretlerde bulundu.

Taziye evine asılan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ve yaşamını yitiren HPG'li Tunç'un posterlerine el koyan polisler, baba Abdulhamid Tunç'u da gözaltına alarak emniyete götürdü.

Yapılan baskının duyulması üzerine çok sayıda mahalleli yurttaş taziye evine gelerek, polis baskınına dönük tepkilerini gösterdi.

'POLİS KENTTE İNFİALE NEDEN OLABİLECEK PROVOKATİF HAREKETTE BULUNMUŞTUR'

Van halkına baskı ve şiddet uygulayan polisin halkı tahrik etmek için elinden geleni yaptığını söyleyen DBP İl Eşbaşkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran, polisin aileye yönelik tacizinin kentte infiale yol açabilecek ciddi bir provokatif yaklaşım olduğunu dile getirdi. 

Van Valiliği'ne seslenen Barıştıran, "Eğer siz plakasız zırhlı araçlarınızı, ellerinde uzun namlulu silahlarla sivil giyimli insanları mahallelere sokaklara salarsanız, bu halkı aleni bir şekilde savaşa tahrik edersiniz. Bu yaptığınız insanları ölümle tehdit etmektir. Olası bir durumda yaşana bilinecek her türlü olumsuzluğun sorumlusu sizsiniz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şerzan Kurt davası Mecliste

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de bombardıman sonucu çıkan yangın büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...