28 Temmuz 2015 16:41

Yüksekova'da çatışmalar yayılıyor

Paylaş

Yüksekova'da Seyithan Dede'nin cenaze töreni sonrası çıkan çatışmalar yayılarak devam ediyor. Polisin evlere hedef gözeterek gaz bombaları attığı ve plastik mermiler kullandığı ilçede gençler ise halkı polis saldırısından korumaya çalışıyor. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 26 Temmuz gecesi yapılan protesto gösterisinde çıkan olaylarda polis kurşunuyla katledilen 22 yaşındaki Seyithan Dede'nin defnedildiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, cenaze töreni sonrası çıkan çatışmalar yayılarak devam ediyor. Tören sonrası polislerin zırhlı araçlarla Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan gençlere rastgele plastik mermi ve gaz bombaları ile saldırması ile çıkan çatışmalar, çarşı merkezi, Orman, Yeni, Güngör, Yeşildere ve Esentepe mahallelerine yayıldı.

Gençlerin polise taşlar ve Molotof kokteylerle karşılık verdiği çatışmalar çarşı merkezinde giderek şiddetlenirken, polisler askeriyeye ait "kirpi"adı verilen zırhlı araçlarla eylemcilere saldırmaya başladı. 

Cengiz Topel Caddesi'nde onlarca zırhlı araçla konuşlanan polisler, evlere de hedef gözeterek gaz bombaları atıyor.

'GAZ BOMBALARI EVLERİN İÇİNE ATILIYOR

Atılan gaz bombaları çok sayıda evin camlarını kırarak içeri girerken, evde bulunanlar gazdan dolayı fenalık geçirdi. Evine gaz bombası isabet eden Şehnaz Baskın adlı kadın, "Biz mutfakta çocuklarla oturuyorduk. Bir anda bir gaz bombası camı kırarak içeri düştü. Çocukları zar zor kurtardık. Nedir artık bu bombalar. Allah kabul etmesin" sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

İlçe merkezinde ise polis ile gençler arasındaki çatışmalar devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Lice'de bir polis daha alıkonuldu

SONRAKİ HABER

Muğla'da gözaltına alınan 18 HDP'li serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...