28 Temmuz 2015 15:30

Mardin halkı operasyonlara karşı üç koldan yürüdü

Kürt illerinde günlerdir süren askeri ve siyasi operasyonlara karşı Mardin'de üç koldan protesto yürüyüşleri yapıldı.

Paylaş

AKP'ni devreye soktuğu topyekûn savaş konsepti çerçevesinde Kürt illerinde 24 Temmuz'dan bu yana süren askeri operasyonlar ve yapılan gözaltı operasyonları Mardin'de üç koldan düzenlenen yürüyüşlerle protesto edildi. DBP İl Örgütü, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve KESK binaları önünden başlanarak Karayolu Parkı'na kadar yapılan yürüyüş kollarında DBP ve HDP'li yöneticiler, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay ve DBP'li belediye eşkanları, Barış Anneleri, MEYADER, KESK, DİSK şube yöneticileri ve üyelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. 

Yapılan yürüyüşler boyunca "Katil IŞİD", "Savaşa hayır" sloganları atıldı. 

Yürüyüş kollarının Karayolu Parkı'nda buluşması sonrası "İktidar hırsınız halkların demokrasi bloğu karşısında yerle bir olacak. Size savaş yaptırmayacağız" yazılı pankartı açıldı.

Burada konuşan DBP İl Örgütü Eşbaşkanı Ömer Öcalan, ülkeyi savaşa sürüklemek isteyen bir vampir çetesi ile karşı karşıya bulunduklarını dile getirerek, bu savaş konseptine asla izin vermeyeceklerini söyledi. Türkiye'nin ateşkes sürecini fiili olarak bitirmesi ile artık savaşa geçildiğine işaret eden Öcalan, "AKP, bu toprakların yeterince kana doyduğunu, bu toprakların barışa ihtiyacını olduğunun farkına varmalı. Savaş ile Kürt sorununun çözülemeyeceğini anlamalı. Savaşlar toplumsal sorunları da derinleştirir. Kürtler yıllardır haklarını elde etmek için mücadele etmekte. Bu halkın siyasi operasyonlarla ve gençlerin katledilmesi ile bitirilmeyecekleri bilinmeli" dedi.

'ÖCALAN ÜZERİNDEKİ TECRİT KALDIRILSIN'

Öcalan, sorunun çözümü için PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılması gerektiğini de vurguladı.

Açıklama sonrası protesto, kısa süreli oturma eylemiyle sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’nin Ermeni Şırnak İl Eş Başkanına facebook'tan ölüm tehdidi!

SONRAKİ HABER

Lice'de bir polis daha alıkonuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...