28 Temmuz 2015 14:46

Uzman çavuşun ölümü sonrası helikopter destekli operasyon başlatıldı

Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezinde Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın uğradığı silahlı saldırı sonrası yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan askeri operasyon sürüyor. Helikopterlerin sürekli asker indirdiği operasyon bölgesinden yer yer silah sesleri duyuluyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın bugün sabah saatlerinde sivil olarak Cumhuriyet Caddesi'nde dolaştığı sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından ilçeye giriş çıkışlar kapatıldı. 

Yaşanan olayın ardından özel harekat timlerinin çevreye rastgele ateş açması nedeniyle esnaf kepenk kapatmak zorunda kalırken, halk da evlerine çekildi.

HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON BAŞLATILDI

Uzman çavuşun ölümü hayatını kaybetmesi sonrası ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Yayla ve Sarıruh bölgelerinde operasyon da başlatıldı. Operasyonda ise özel harekat timleri ile bir grup HPG'li arasında çatışma çıktığı öğrenildi.

Yüksekova Alay Komutanlığı'nda kalkan Kobra tipi çok sayıda helikopterin havadan destek verdiği operasyon bölgesine yine çok sayıda asker indirildi. Operasyonun devam ettiği bölgeden zaman zaman silah sesleri yükseliyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP, basın sansürüne ilişkin Meclis araştırması istedi

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de kütüphaneye polis baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa