28 Temmuz 2015 13:45

Gözaltı operasyonlarında 14 yeni tutuklama

Paylaş

Türkiye genelinde 24 Temmuz'dan bu yana devam eden siyasi gözaltı operasyonlarında İstanbul'da gözaltına alınan 42 kişiden 7'si tutuklanırken Bursa'da 6 kişi, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de bir çocuk tutuklandı. 

Türkiye genelinde 24 Temmuz'da başlayan gözaltı operasyonlarının bilançosu netleşiyor. İstanbul'da 24 Temmuz'dan bu yana yapılan operasyonlarda gözaltına alınan aralarında Kürt gençleri ve HDP'lilerin de bulunduğu 42 kişiden 7'si "örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla tutuklandı. 

Bursa'da ise 24 ve 25 Temmuz'da gözaltına alınan 16 kişiden bugün adliyeye sevk edilen 7 kişiden HDK Genel Meclis üyesi Muhittin Kaya, YAKAY-DER yöneticisi Halit Bozbey ve HDP Bursa İl Örgütü yöneticisi Ercan Turan'ın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı. 

Bursa'da dün de adliyeye sevk edilen 9 kişiden aralarında DİHA Bursa muhabiri Ömer Gül'ün de olduğu 8 kişi tutuklanmıştı. 

SİLVAN'DA BİR ÇOCUK TUTUKLANDI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sabah saatlerinde özel harekât polisleri tarafından 2 ayrı eve yapılan baskında gözaltına alınan Amed Yılmaz ve O. A. (17) emniyetteki işlemlerinin ardından Silvan Adliyesi'ne getirildi. Savcılık ifadeleri ardından "Örgüt üyesi olmak", "Örgüt adına faaliyet bulunma" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla Silvan Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 2 kişinden Amed Yılmaz denetimli serbestlik uygulamasıyla serbest bırakılırken, O.A. (17) tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polise dönük saldırıda çocuklar da yaralandı

SONRAKİ HABER

Davutoğlu, sınır ötesi operasyonlar ile ilgili CNN'den Amanpour’un sorularını yanıtladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...