28 Temmuz 2015 12:37

DBP: Star Gazetesi haberleriyle algı yaratmaya çalışıyor

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi yazılı bir açıklama yaparak Star’ın haberini kınadı. Açıklamada Suruç’taki katliamla ilgili Star’ın yaptığı haberlerle bir algı yaratarak DBP’li Suruç Belediyesi Eş Başkanı Orhan Şansal’ın katliamla ilgiliymiş gibi gösterilmeye çalışıldığı ifade edildi.
DBP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada siyasi iktidar eliyle Türkiye’nin kaosa sürüklendiği ve yandaş medyanın buna paralel biçimde şekillendiği belirtilerek, “AKP hükümetinin savaş tamtamlarını çaldığı bu süreçte yandaş medya savaşın en ön saflarında yer alır tarzda yayınlar yapmaktadır. Bu durum esasında özel savaş politikası yürütmenin, algı yönetiminin pratikleri olarak açığa çıkmıştır. Tarafsız olması gerekirken devlet politikaları çerçevesinde ülkeyi kaosa itmeye yardımcı olan, bu boyutuyla halk üzerinde algı yaratan bir medya gerçekliğiyle karşı karşıyayız” denildi.

‘ALGI OPERASYONU YAPILIYOR’
Suruç’ta yaşanan saldırı sonrasında Bülent Arınç’ın sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada şunlara yer verildi: “Bülent Arınç’ın sözleri patlamanın, bileşeni olduğumuz HDP ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını ortaya koymuştur. Yandaş medya da bugün üzerine düşeni yaparak bu sözlerin ardına düşmüş, patlamanın gerçekleştiği saatte kim, nerde ne yapıyordu diye araştırma yapmaya koyulmuştur. Nasıl ki Arınç; ’’Niye orda HDP’liler yoktu?’’ demişse yandaş medya da o saatte belediye başkanlarımızın nerede olduğunu araştırmaya koyulmuştur. Star Haber Suruç Belediyesi Eş Başkanımız Orhan Şansal arkadaşımızın patlamadan kısa süre önce Kobanê’ye gittiği ve patlamadan hemen sonra Suruç’a döndüğünü açıklamış, haberin devamında habercilikten öte sorgu polisi gibi onlarca soru sıralamıştır.  Aslında olayın kısa anlatımından bile Eş Başkanımızın patlamadan habersiz Kobanê’ye gittiği, patlamadan haberdar olmasıyla Suruç’a geri döndüğü anlaşılmaktadır. Bu durum üzerinden arkadaşlarımızın patlamayla bir ilgisi varmış gibi bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. IŞİD üyeleri Türkiye sınırından elini kolunu sallaya sallaya giderken, mühimmat taşırken bunu görmeyen hükümete hiçbir soru yöneltmeyen, yaşananların ardına düşmeyen basının şimdi bu olayın ardına bu kadar çirkin bir tarzda gitmesi, arkadaşlarımızı hedef göstermesi tarafsızlık ilkesini aştığını, algı operasyonunda olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.”
Bu haberlerin kabul edilir bir tarafının olmadığının belirtildiği açıklamada, “Bu haberler hakikate hizmet etmekten öte iktidarın elini güçlendiren, politikalarını pratikleştiren bir durumdadır. Şimdiye kadar olduğu bugünden sonra da gerçeği çarpıtanların karşısında olacağımızı bütün kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu tarzda habercilikten uzak haber yapanları bir kez daha kınıyoruz” denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

Yandaş medya IŞİD'i bıraktı HDP'ye saldırdı

Suruç: Bir propaganda aleti olarak medya

ÖNCEKİ HABER

‘Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız’

SONRAKİ HABER

HDP, yolsuzluklar için Meclis Araştırması istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa