28 Temmuz 2015 12:26

‘Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız’

Paylaş

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), Ezilenlerin Hukuk Bürosu ve  Suruç katliamının tanıkları sürece ve yaşananlara dair basın toplantısı düzenledi. Beyoğlu'nda bulunan Cezayir Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda “Asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz ve kesinlikle hesabını soracağız” mesajı verildi.

‘MİLYONLARIN KAMPANYASI OLDU’

Toplantıda konuşan Suruç katliamının tanığı İlke Başak Baydar, “Beraber Beraber İnşa Ediyoruz şiarıyla, katliamlarla halklara kan kusturan, kadınları köleleştiren IŞİD’e karşı yıkılmayan özgürlüğün kenti Kobanê’de çocuk parkı, kütüphane, hatıra ormanı ve müze inşa ederek dayanışmayla yaraları sarmak istedik. Yürüttüğümüz kampanya artık milyonların kampanyası olmuştur” dedi. Taleplerini açıklayan Baydar, “Katliamın sorumluları derhal bulunmalı ve yargılanmalıdır. Suruç Katliamı dosyasındaki gizlilik kararı bir an önce kaldırılmalıdır. SGDF üyelerine dönük polis takipleri ve telefon tacizleri durdurulmalıdır. Bizlerin de parçası olduğu HDP’ye ve vekillerimize dönük saldırgan söylemlere son verilmelidir” şeklinde konuştu.

‘SORUŞTURMA GENİŞLETİLMELİ’

Baydar’ın ardından söz alan Ezilenlerin Hukuk Bürosu'nden (EHB) avukat Gülhan Kaya, katliamının ardından hukuki süreçle ile ilgili bilgi verdi. Katliamın, hükümet tarafından, SGDF’lilere yıkılmaya çalışıldığını söyleyen Kaya, Suruç’a giden gençlerin içinde bulunduğu bütün araçların Suruç girişinde arandığı ve içindekilerin kimlik tespitlerinin yapıldığını belirten Kaya, hukuka aykırı karara rağmen üst aramalarının da yapıldığını ve 2 müvekkillerinin de bu aramalar sırasında gözaltına alındığını söyledi. Bu duruma rağmen hükümetin katliamın sorumluluğunu kendilerine yıkmak istediğini kaydeden Gülhan, soruşturmanın Suruç Cumhuriyet Başsavcılık tarafından başlatıldığını hemen ardından ise gizlilik kararı getirildiğini söyledi. Gizlilik kararına itiraz ettiklerini ifade eden Kaya, en büyük kaygılarının soruşturmanın çok kısıtlı ve sadece bombacı katil üzerinden sürdürüleceği kanısı olduğunu söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BHH’den barış için mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

DBP: Star Gazetesi haberleriyle algı yaratmaya çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa