28 Temmuz 2015 11:00

Savaşa karşı Öcalan için özgürlük kampanyası

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasını başlattı. Kampanya çerçevesinde ‘Yüz binler Önderliğinin Özgürlüğü için İmralı’ya yürüyor’ sloganıyla 1 Ağustos’ta Diyarbakır’dan Gemlik’e doğru yola çıkılacağı duyuruldu.

DBP Diyarbakır il örgütü gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere tüm bileşenleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. DBP Diyarbakır İl binası Vedat Aydın Konferans salonunda yapılan toplantıya DBP’li belediyelerin eş başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle komisyonu üyeleri, kadın ve gençlik temsilcilerinin yanı sıra bine yakın DBP üyesi katıldı.

Toplantının basına açık kısmında konuşan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, savaşın engellenmesi için Öcalan’ın özgürlüğünün olmazsa olmaz olduğunu kaydederek, 1 Ağustos günü Bursa’nın Gemlik ilçesine bir yürüyüş başlatacaklarını bildirdi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, devletin Kürt hareketine karşı imha ve inkar politikasından vazgeçmediğini belirtti. Şimşek, seçimlerden önce ve seçimlerden sonra AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreçle ilgili yaklaşımları ve son dönemlerde yaşanan gelişmeleri de hatırlatarak “ Bunları AKP’nin savaş konseptinin ayak sesleri olarak değerlendirmek gerekiyor” dedi.

Abdullah Öcalan’a yönelik tecritle birlikte çözüm sürecinin bitirildiğini kaydeden Şimşek, “Biz seçim döneminde Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün temel gündemimiz olduğunu söyledik. Çünkü sürecin geldiği aşamada yaşanların engellenmesinin ve bu sürecin barışa evirilebilmesinin temel koşulunun bu olduğunu gösteriyor” dedi.

‘TÜRKİYE’DE TÜM HALKLAR ATEŞE ATILDI’

Türkiye’deki tüm halkları ataşe atan bir savaş politikasının devreye sokulduğunu ifade eden Şimşek, “Tecrit devam ettirilmezse bu politika boşa çıkartılmış olacaktı. Bu nedenle Ortadoğu’da barışın gelişebilmesi için tüm halkların ihtiyaç duyduğu şey Sayın Öcalan’ın bu sürece özgür koşullarda müdahil olmasıdır. Bugün savaş çıkartarak, dağlarımızı bombalayarak, ormanlarımızı yakarak bu süreci geriletmek isteyenler eski politikaların tutmayacağını görmelidir. Halkımız bu saldırılar karşısında sonuna kadar direnecektir” dedi.

Kürt halkının geleceği için bu coğrafyada sonuna kadar kenetlendiğini kaydeden Şimşek Başbakan Ahmet Davutoğlu’ya seslenerek şunları söyledi: “Geçmişin tekrarı üzerinden Kürt halkının kazanımlarını, değerlerini yok edebileceğinizi sanıyorsanız size geçmiş olsun. Bülent Arınç da ‘Örgütün kazanımlarını izole ederek yeni bir süreç başlatacağız’ diyordu. Burada halkımızın büyük bir emek ve çabayla elde ettiği kazanımlara büyük bir saldırı dalgası var. Bu saldırı dalgasına karşı durmak hepimizin ertelenemez tarihi görevidir. Bu kazanımlarımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz.  Bu nedenle önümüzdeki sürecin temel yaklaşımı direnmektir. Biz bugüne kadar direnerek buraya geldik. Kürt halkı asla kaybetmeyecektir.”

YÜRÜYÜŞ 1 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

Yeni sürecin temel başlangıcının Öcalan’ın özgürlüğü olduğunu ifade eden Şimşek, “Bunu gerçekleştirmek içinde direnişin kalbi Amed’ten bu süreci başlatıyoruz. Yaptığımız toplantılarda toplumun temel beklentisinin Sayın Öcalan’ın özgürlüğü olduğunu gördük. Bu nedenle 1 Ağustos’ta saat 16.00’da tarihi bir yürüyüş başlatacağız. Bütün halkımız ve bileşenlerimiz bu sürecin katılımcısıdır. Artık herkes bu sürece odaklanmalı ve bunun gereğini yerine getirmek için çalışmalıdır. Türkiye’de kalıcı bir barışın gerçekleşmesi ve savaşın engellenmesi için Öcalan’ın özgürlüğüne bu halk yürüyecektir” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Jurassic Parkçı belediye başkanına arkalarını döndüler

SONRAKİ HABER

DİSK: İşçiler ve emekçiler barışta ısrar edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...