28 Temmuz 2015 08:04

Jean-Jacques Lemetre ilk kez İstanbul’da

Paylaş

Seyirler Projesi kapsamında Kapadokya'da bir workshop gerçekleştirecek olan Jean-Jacques Lemetre, İstanbul durağında 25 - 26 Ağustos tarihlerinde Kumbaracı50'de iki günlük bir workshop gerçekleştirecek.

Fransız müzisyen, besteci ve yazar Jean-Jacques Lemêtre, 1979 yılından beri Théâtredu Soleil (Güneş Tiyatrosu) bünyesinde, ünlü tiyatro yönetmeni Arine Mnouchkine ile birlikte çalışarak tiyatro müzikleri bestelemektedir. Aynı zamanda Theodoros Angelopoulos gibi dünyaca ünlü yönetmenlerin çalışmalarında film müzikleri yaptı.

Lemetre’e göre vücudun sesini ve müzikal olanaklarını keşfetmek, insanlığın başlangıcına yolculuk etmek gibidir. Bu, müzisyenler, yönetmenler, oyuncular veya dansçılar arasında yaratılacak olan gerçek bir birliği de beraberinde getirir. Lemetre, uyum ve bütünlüğü elde etmek için teknikten çok daha öteye gitmek gerektiğini vurguluyor. Tiyatronun ritmi ve müziği ile hayatın müziği arasındaki bağlantıyı anlamak ve derinleştirmek bir anlamda da sanatçının çevresiyle ilişkisini sorgulamasını sağlıyor. Kendi vücudumuzun yürüyüşünde, hareketinde, duruşunda, nefes alıp verişinde, konuşma hızında, tonunda, vs. saklı olan ritmik, melodik ve armonik potansiyeli açığa çıkarabilmek ve kullanabilmek amacıyla çalışmalarda hiçbir müzik enstrümanı kullanılmıyor.

Atölye, özellikle her seviyeden oyuncular, dansçılar, müzisyenler, eğitmenler, şarkıcılar ve performansçılarla birlikte, katılmak isteyen herkese açık.

Fransızca dilinde gerçekleştirilecek olan atölyede ardıl çeviri yapılacak. Atölyeye katılım için son başvuru tarihi ise 17 Ağustos. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cansu Kaya'nın katilleri için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

SONRAKİ HABER

NATO: Güvenli bölge çalışmalarının parçası değiliz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...