28 Temmuz 2015 09:05

Enpay'da sınıf dayanışması

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Enpay'da direniş polisin içerideki işçileri fabrika dışına çıkarmasıyla dışarıda sürüyor. Dün direnişçi işçilere ziyaretler olurken, işçiler dayanışmayla güçleniyor.

ARÇELİK VE YILDIZ ENTEGRE İŞÇİLERİ ZİYARETE GELDİ

Gebze Arçelik LG fabrikasında Türk Metal’den istifa ettikleri ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istedikleri için işten atılan işçiler, kendileri gibi Türk Metal'den istifa eden Enpay işçilerini ziyaret etti. Arçelik işçilerinin yanı sıra yine sendikal mücadele veren Yıldız Entegre işçileri de direniş alanına gelerek işçileri ziyaret etti.

'METAL İŞÇİSİ DİRENİŞİN SİMGESİ'

"LG işçisi sizinle gurur duyuyor" sloganıyla direniş alanına gelen Arçelik işçilerine Enpay işçisi "Enpay sizinle gurur duyuyor" ve "Metal işçisi direnişin simgesi" sloganlarıyla karşılık verdi. Arçelik LG işçileri Enpay'da olduğu gibi fabrikayı işgal etmiş ve sonrasında polis zoruyla fabrikadan çıkartılmışlardı. Tazminatsız olarak işten atılan 168 işçi fabrika önünde kurdukları çadırda direnişlerini sürdürürken Enpay işçileriyle dayanışmayı ihmal etmedi. Direniş alanında birlikte yemek yiyerek sohbet eden işçiler, bilgi paylaşımında bulundu.

'DİRENİŞ BÜYÜMELİ'

Yıldız Entegre işçileri ise, Türk-İş'e bağlı Ağaç-İş Sendikası'ndan istifa ederek Hak-İş'e bağlı Öz Ağaç-İş'te örgütlenmeye başladı. Geçtiğimiz sene uzun bir dönem Ağaç-İş genel merkezi ve Yıldız Entegre patronu ile mücadele eden işçiler, şimdi yeni bir süreç içerisindeyken Enpay işçilerine ziyarette bulundular. Dayanışmayı büyütmenin önemine değinen işçiler, direnişi büyütmekte kararlı

ÖNCEKİ HABER

HDP grup toplantısı sansürüne sosyal medyadan tepki

SONRAKİ HABER

Cansu Kaya'nın katilleri için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...