28 Temmuz 2015 03:42

Mersin'de zırhlı araca ateş açıldı

Paylaş

Mersin’de Güneykent mezarlığı civarında devriye görevi yapan ve içinde terörle mücadele ekiplerinin bulunduğu zırhlı araca tabancalı ve el bombalı saldırıda bulunuldu. 3 mermi zırhlı araca isabet etti. Atıldığı söylenen el bombası ise patlamadı. Polis ekipleri olaydan yara almadan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde merkez Toroslar ilçesindeki Güneykent mezarlığının batı tarafındaki üst yolda devriye görevi yapan ve içinde terörle mücadele ekiplerinin bulunduğu zırhlı araca, 2 kişi tarafından önce tabanca ile ateş edildi, daha sonra ise el bombası atıldı. Polislerin karşılık vermesi ile kısa süreli çatışma çıktı. Tabancadan çıkan mermilerden 3’ü polis aracına isabet etti. Aracın lastiklerinden biri patladı. İçinde bulunan 4 sivil polis olaydan yara almadan kurtuldu.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Bomba imha uzmanları çalılıklar arasında atıldığı ancak patlamadığı söylenen el bombası araması yaptı. Aramada bombanın sadece pimi ile saldırıyı düzenleyenlerin olay yerinde bıraktığı tabanca bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmasının ve yapılan tamirin ardından araç, Emniyet Müdürlüğü’ne çekildi. Polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. (Mersin/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Gölbaşı'da otomobil, TIR'a çarptı: 5 ölü

SONRAKİ HABER

Tatvan'da taciz ateşi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa