27 Temmuz 2015 17:40

Şırnak, Erzurum ve Ağrı'da çatışma çıktı iddiası

Paylaş

Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Kırıkhan (Qırıkxan) Mahallesi’nde HPG’lilerle askerler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı iddia edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Kırıkhan (Qırıkxan) Mahallesi’nde HPG’lilerle askerler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı, bölgeye çok sayıda askeri birliğin sevk edildiği belirtildi.

ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA ÇIKTI
Şırnak kent merkezine yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunan Çakılsöğüt mevkiinde çatışma çıktığı iddia edildi. Bölgedeki silah sesleri kent merkezinde de duyulurken, çok sayıda helikopterin de alan üzerinde uçuş yaptığı öğrenildi.

Öte yandan bölgede yer yer kesilen silah seslerine rağmen, atılan aydınlatma fişekleri nedeniyle Nalaru bölgesinde yangın çıktı. Yurttaşların anında müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. (DİHA)

AĞRI'DA ÇATIŞMA İDDİASI

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki karayolunu kesip, bir TIR'ı yakan HPG'lilerin olay yerine gelen güvenlik güçleri ile çatışmaya girdiği iddia edildi.

İddiaya göre, bugün saat 16.00'da bir grup HPG'li, Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki karayolundan geçen araçları durdurarak, geçişlerine izin vermedi. HPG'liler, Tendürek Dağı eteklerindeki karayolunda durdurdukları araçlardan bir TIRı yaktı. İhbar üzerine bölgeye giden güvenlik güçleri ile HPG'liler arasında çatışma çıktı. Uzun namlulu silahlar ile roketlerin kullanıldığı çatışmanın ardından HPG'liler Tendürek Dağı'na doğru çekildi. Yanan TIR, bölgeye gelen itfaiye ekibi tarafından söndürülürken karayolunda her iki yönde uzun araç kuyrukları oluştu. Askerler, bölgede karadan ve havadan operasyon başlattı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş Vodafone Arena inşaatında çatı iskelet koptu: 2 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Silahlı saldırıya uğrayan Malazgirt Garnizon Komutanı hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...