27 Temmuz 2015 14:18

Başbakanlık: 1050 kişi gözaltına alındı

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada 'Şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam 1050 kişiye gözaltı işlemi uygulanmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir' denildi.

Paylaş

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden 24 Temmuz'dan bu yana süren operasyonlara dair açıklama yapıldı. Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğini, güvenlik güçlerini hedef alan, sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlar yurt içinde ve sınır ötesinde sürüyor" denildi. Açıklamada "yurt içi ve yurt dışından kaynaklanan terör tehditlerine yönelik mücadele ayrım gözetmeksizin kararlılıkla devam edecek" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, 26 Temmuz tarihinde icra edilen hava harekâtında PKK'nin kullandığı sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulduğu belirtildi.

Öte yandan yurt içinde de Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince söz konusu örgütlere yönelik operasyonlar yürütüldüğüne işaret edilen açıklamada, devam eden soruşturmalar çerçevesinde 27 Temmuz 2015 tarihi itibariyle 34 ilde eşzamanlı operasyonlar yapıldığı kaydedildi.

Emniyet, operasyon yapılan grupları şöyle tanımladı: "DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütler..." Açıklamada toplam 1050 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi bilgilendirmesi, “Ülkemizin ulusal güvenliğine yönelik saldırılar ve terörizme karşı aldığımız önlemler hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 4. maddesi çerçevesinde NATO Konseyi toplantıya çağrılmıştır. Dışişleri Bakanlığı dost ve müttefik ülkeler ile uluslararası örgütler nezdinde gerekli girişimleri sürdürmektedir." şeklinde sona erdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Polisi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı, işkence gördü, kayıt yapılmadan hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Gezi Parkı yakınındaki şüpheli paketten düdüklü tencere çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...